Νεκρός Αφγανός μετανάστης σε συμπλοκή στο Ελληνικό

Αγρια συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Αφγανού, σημειώθηκε αργά χθες το απόγευμα στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ Αφγανών που ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Ο άτυχος πρόσφυγας μαχαιρώθηκε στο στήθος, ωστόσο, σύμφωνα με τους γιατρούς του Ασκληπιείου Βούλας όπου διεκομίσθη, ο θάνατός του οφείλεται σε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που μαρτυρούν ότι πριν μαχαιρωθεί είχε τραυματιστεί σοβαρά. Δύο ακόμα πρόσφυγες νοσηλεύονται ελαφρά τραυματισμένοι. Στο Ελληνικό μετέβη άμεσα ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, νέες θέσεις για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών πρόκειται να δημιουργηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να μεταφερθούν οι 4.000 που βρίσκονται στο Ελληνικό σε δύσκολες συνθήκες και τα 1.223 άτομα που παραμένουν στον Πειραιά. Αμεσα πρόκειται να επεκταθεί το camp στα Οινόφυτα, ενώ μία ακόμα δομή είναι σχεδόν έτοιμη στην Τρίπολη. Μέσα στο καλοκαίρι προετοιμάζονται από τον Στρατό νέες θέσεις σε πέντε δομές προσωρινής φιλοξενίας στη Θήβα, στη Λιβαδειά, στα Τρίκαλα, στη Στυλίδα και τη Μεσσήνη, όπως ανακοινώθηκε χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την εμπλοκή όλων των συναρμόδιων υπουργείων.
source: kathimerini.gr/έντυπη έκδοση