49χρονη μητέρα κρατούσε αιχμάλωτα τα παιδιά της για επτά χρόνια

Η 49χρονη τα απειλούσε ότι θα τα σκοτώσει αν προσπαθήσουν να καλέσουν σε βοήθεια. Συνελήφθη μαζί με τον 30χρονο σύντροφό της.

Αιχμάλωτα για επτά χρόνια φέρεται να κρατούσε τα παιδιά της μία Ελβετίδα, απειλώντας τα ότι θα τα σκοτώσει αν προσπαθήσουν να καλέσουν σε βοήθεια, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η αστυνομία της Ισπανίας.

Τα παιδιά, 17 και 15 ετών σήμερα, δεν πήγαν ποτέ σχολείο κατά τη διάρκεια παραμονής της οικογένειας στην νοτιοανατολική επαρχία του Αλικάντε. “Οι υπογραφές τους στα πρόσφατα αστυνομικά έγγραφα ήταν ακριβώς οι ίδιες με εκείνες που υπάρχουν στις ελβετικές ταυτότητές τους πριν από επτά χρόνια. Ο γραφικός χαρακτήρας μοιάζει με μικρού παιδιού, που δεν έχει αναπτύξει την συγκεκριμένη ικανότητα”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τις αρχές, η 17χρονη κόρη κατάφερε να ξεφύγει από την επιτήρηση της μητέρας της τον Αύγουστο και να στείλει e-mail στο ίδρυμα ANAR, το οποίο βοηθάει παιδιά που αντιμετωπίζουν διαφόρων ειδών προβλήματα. Η κοπέλα ισχυρίστηκε ότι ήταν θύμα βιαιοπραγίας από την μητέρα της, η οποία απαγόρευε σ’ αυτήν και τον αδερφό της να έχουν οποιαδήποτε επαφή με τον έξω κόσμο. Είπε ότι τους επιτρεπόταν να βγουν έξω για λίγα λεπτά κάθε μέρα και αυτό για γρήγορες αγορές ή περιπάτους, πάντα υπό αυστηρή επιτήρηση.

Η 49χρονη μητέρα, που είναι ισπανικής καταγωγής, φέρεται να ήταν ιδιαίτερα βίαιη προς την κόρη της, “χτυπώντας την, σπρώχνοντάς την σε τοίχους και έπιπλα και πετώντας της μαχαιροπίρουνα και άλλα αντικείμενα που κρατούσε”, δήλωσε η αστυνομία.

Το κορίτσι δεν είχε τολμήσει μέχρι τον Αύγουστο να ζητήσει βοήθεια, καθώς “συνεχώς από μικρή ήταν υπό την απειλή ότι θα την σκοτώσει”. Η μητέρα “τους έλεγε συχνά ότι θα τα σκοτώσει αν μιλούσαν στην αστυνομία και ότι οι αστυνομικοί θα τα βιάσουν και θα τα δολοφονήσουν, ιδέα με την οποία μεγάλωσαν”, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Στο e-mail προς το ίδρυμα, η 17χρονη αναφέρει ότι η κατάσταση αυτή υπάρχει από τότε που έμεναν ακόμα στην Ελβετία, όταν ήταν 3-4 ετών και συνεχίστηκε και στην Ισπανία, όταν μετακόμισαν εκεί το 2009.

Το ίδρυμα ενημέρωσε τις αρχές, οι οποίες εντόπισαν το σπίτι στην πόλη Κατράλ. “Αστυνομικοί πήγαν αμέσως εκεί. Η μητέρα αρνήθηκε ότι κρατούσε κάποιο άτομο και ότι μαζί της έμενε κάποιος ανήλικος. Το κορίτσι, που άκουσε τις ομιλίες, άρχισε να κάνει χειρονομίες από άλλο δωμάτιο που βρισκόταν και κατάφερε να τραβήξει την προσοχή των αστυνομικών, με τα δύο παιδιά τελικά να σώζονται”.

Η 49χρονη συνελήφθη ενώ το ίδιο συνέβη και στον 30χρονο Ελβετό φίλο της, ο οποίος κατηγορείται για συγκάλυψη. Η 17χρονη επέστρεψε στην Ελβετία, στον βιολογικό της πατέρα ενώ δικαστήριο αποφάσισε ο αδερφός της, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές δεν ήταν θύμα βίας, να επιστρέψει στο σπίτι μαζί με την μητέρα και τον σύντροφό της, τουλάχιστον μέχρι τη δίκη.

source: news247.gr/