Μας ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου.
Υλικά
3 μικρά λεμόνια
3 λάϊμ
Γιά κάθε φλ τσ φρούτο με το χυμό του,
3 φλ τσ νερό
Για κάθε φλ τσ βρασμένα φρούτα,
3/4 φλ τσ ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
1. Ξύνετε ελαφρά τις φλούδες λεμονιών και λαϊμ στον λεπτό τρίφτη. Τα κόβετε σε φέτες και στη συνέχεια τα ψιλοκόβετε.
2. Χρησιμοποιήστε για μεζούρα 1 φλυτζάνι τσαγιού. Για κάθε 1 φλ τσ φρούτου με το χυμό του, υπολογίζετε 3 φλ τσ νερό. Βάζετε τα φρούτα με το νερό σε ένα μπολ και τα αφήνετε να
μουλιάσουν για 12 ώρες, ανακατεύοντας τα κάθε τόσο.
3. Τα μεταφέρετε όπως είναι σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε για 20′ από την στιγμή που θα πάρουν βράση. Σβήνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα με καθαρή χνουδωτή πετσέτα
και τα αφήνετε έτσι σκεπασμένα για 12 τουλάχιστον ώρες.
4. Με μεζούρα 1 φλυτζάνι τσαγιού, μετράτε την ποσότητα των φρούτων που έβρασαν μαζί με το χυμό τους. Υπολογίζετε για κάθε 1 φλ τσ να προσθέσετε 3/4 φλ τσ ζάχαρη.
5. Βράζετε τα φρούτα με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι και να γίνει ζελέ.
photo: recipes.timesofindia.com
Ευχαριστούμε την chef για αυτή την υπέροχη συνταγή. Καλή σας όρεξη!
Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης.

Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.
Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:
follow us on twitter