Σε εξέλιξη είναι η κρισιμότατη συνάντηση Βαρουφάκη – Ντράγκι, λίγες ώρες μετά την αιφνίδια αλλαγή προς το χειρότερο της στάσης της ΕΚΤ προς την Ελλάδα, τόσο για την πρόταση Βαρουφάκη για ανταλλαγή ομολόγων όσο και για το αίτημα αύξησης του ορίου για την έκδοση εντόκων ελληνικών γραμματίων, ενώ αποκαλύπτεται πως ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΔΝΤ.

Λίγο πριν τις 11.00 το πρωί ο Γ. Βαρουφάκης πέρασε την βαριά πύλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το πολυσυζητημένο τετ α τετ με τον Μάριο Ντράγκι.


οι Financial Times κάνουν ουσιαστικά έκκληση στην ΕΚΤ να μην αποκόψει τις ελληνικές τράπεζες και οδηγήσει τη χώρα σε έλεγχο κεφαλαίων και συνεπώς πανικό στους καταθέτες


Το κλίμα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο καθώς, σύμφωνα με τους Financial Times, η ΕΚΤ δείχνει να απορρίπτει συλλήβδην τις προτάσεις Βαρουφάκη και για την ανταλλαγή ομολόγων αλλά και για την υπέρβαση του ορίου στα έντοκα γραμμάτια ώστε να αντιμετωπιστεί το άμεσο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.


Η Ελλάδα έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με το σχέδιο ανταλλαγής κρατικού χρέους με ομόλογα με ρήτρα ανάπτυξης, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης


 

Όμως και ο Γ. Βαρουφάκης έστειλε το δικό του μήνυμα στον Ντράγκι, πριν συναντηθούν, με συνέντευξη του στην ιταλική La Repubblica.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ως »δικά μας χρήματα» τα 1,9 δισ. ευρώ από ελληνικά ομόλογα που βρίσκονται στα συρτάρια της ΕΚΤ.

Δεν σταμάτησε όμως σε αυτή την υπενθύμιση ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Η Ελλάδα έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με το σχέδιο ανταλλαγής κρατικού χρέους με ομόλογα με ρήτρα ανάπτυξης, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης στην εφημερίδα La Repubblica.

Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει αισιόδοξος για την επίλυση του θέματος του ελληνικού χρέους και ότι εισέπραξε θετική ανταπόκριση κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με χρηματοπιστωτικούς παράγοντες στο Λονδίνο τη Δευτέρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

source