|| Γράφει η Λένα Μαυρακάκη ||

Η 8η Μάρτη είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην κατοχύρωση δικαιωμάτων των γυναικών, στην οικογενειακή, κοινωνική, οικονομική, πολιτική ζωή.

MAVRAKAKH

Oλες μας όχι μόνο σαν γυναίκες αλλά και σαν πολίτες μιας δίκαιης και σύγχρονης κοινωνίας πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε γι’ αυτό.

Γιορτάζουμε για τη δύναμή τους, για το ηθικό τους, για τις γυναίκες που όχι μόνο επιβιώνουν αλλά και προοδεύουν. Γιορτάζουμε για το όραμα της ισότητας. Γιορτάζουμε για τον όλο και μεγαλύτερο αριθμό ανδρών που κατανοούν ότι η ισότητα είναι ωφέλιμη τόσο για τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες.

Διαμηνύουμε σε όλους ότι η 8η Μαρτίου είναι η Διεθνής Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών, όταν ακόμα και σήμερα υπάρχουν κορίτσια που υποβάλλονται σε ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων, γυναίκες που γεννιούνται σε καθεστώς ομηρίας και εκπορνεύονται πριν ακόμα ενηλικιωθούν, κοπέλες που πωλούνται σαν αντικείμενα (χρήσιμα ωστόσο για «όλες» τις δουλειές), για να μην αναφερθώ στη θέση που έχει στην κοινωνία, η καταδικασμένη γυναίκα του Ισλάμ.


“Η γυναίκα που δεν εκτιμάει τον εαυτό της, ρίχνει κάτω την αξία όλων των γυναικών.”

Ν. Μάκλανγκ


 

Ασφαλώς δεν ξεχνάμε την γυναικεία μας υπόσταση, τον ερωτισμό μας, την φιλαρέσκειά μας τοποθετώντας πάνω απ’ όλα τον σεβασμό προς τον εαυτό μας και ύστερα προς τους άλλους.
Ασφαλώς και απαιτούμε τον σεβασμό από τους άνδρες αρκεί να μην τους έχουμε δείξει το αντίθετο.
Και εάν υπάρχουν κάποιες λικνιζόμενες “σουσουράδες”, που εκθέτουν το γυναικείο φύλλο, ας προσπαθήσουμε να φωνάξουμε “δεν είμαστε όλες ίδιες”.

Εμείς που πολεμήσαμε και διεκδικήσαμε κάποτε καλύτερες συνθήκες και ίσα δικαιώματα εργασίας, ευχόμαστε οι σημερινές νέες γυναίκες να κάνουν το ίδιο διότι οι πρώτες που χτυπήθηκαν από τη κρίση είναι αυτές. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι υποστηρίζουμε την ισότητα, αξιολογούμε συνεχώς την θέση μας στη κοινωνία και κατακτάμε μόνο με συνεχείς αγώνες. Στο παρελθόν πετύχαμε πολλά και κάποιες γυναίκες πρόλαβαν και απόλαυσαν τα οφέλη που εμείς κατακτήσαμε.
Στις 8 του Μάρτη, μπορεί να γιορτάζουμε την ημέρα της Γυναίκας με τραγούδια και με χορούς και άλλες εκδηλώσεις, αλλά δεν πρέπει ποτέ να πέφτουμε στο παράπτωμα της λήθης.

Η ημέρα αυτή έχει καθαρά πολιτική σημασία για την υποστήριξη της ενδυνάμωσης και της ισότητας των γυναικών.

Λένα Μαυρακάκη

Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας “Εμείς”


 

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ “ΕΜΕΙΣ”

 

||  Σχεδιασμός: “Γλυφάδα metropolitans” Creative Dpt. ||

 

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ “ΕΜΕΙΣ”

 

“Αγναντεύετε το αστέρι γιατί λάμπει και είναι ασύλληπτο, αλλά δίπλα σας βρίσκετε λάμψη πιο εκθαμβωτική και μυστικό πιο βαθύ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ.”

Β. Ουγκώ

 

GLYFADA METROPOLITANS Για το Γλυφάδα metropolitans

Επιμέλεια: NADINE

 


 

GLYFADA METROPOLITANS