Ανηφορίζοντας το μονοπάτι προς τον Προφήτη Ηλία

GLYFADA METROPOLITANSΣήμερα 20 Ιουλίου, κατά την ορθόδοξη παράδοση, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Προφήτη Ηλία, ο οποίος έζησε και έδρασε το 90 – 100 π.Χ. Οι ορθόδοξοι, για όσους δεν το γνωρίζουν, δεν εορτάζουν την κοίμηση του, αλλά την ανάληψή του.

 

Περισσότερος κόσμος από κάθε άλλη φορά ανηφόρισε και φέτος, την παραμονή, το μονοπάτι που ξεκινά από την Άνω Γλυφάδα και καταλήγει στον Ναό του Ομβρίου Διός από τη μεριά του Κορωπίου.

Όπως όλες οι εκκλησίες του Προφήτη Ηλία  βρίσκονται σε υψόμετρο, έτσι και της Άνω Γλυφάδας. Με ευχάριστη έκπληξη είδαμε πιστούς κάθε ηλικίας να ανηφορίζουν όχι μόνο μέχρι το παρεκκλήσι, αλλά και μέxρι το ξωκλήσι του Προφήτη. Οι περισσότεροι βέβαια κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το παρεκκλήσι, όπου άναψαν κεράκια και προσκύνησαν.

Εκεί συναντήσαμε και τους εθελοντές δασοπυροσβέστες Γλυφάδας, να ενημερώνουν και να βοηθούν τους πιστούς που ανηφόριζαν, σε ό,τι χρειαζόταν. Πανταχού παρόντες και απαραίτητοι πλέον!

Με μεγάλη μας χαρά, συναντήσαμε κάτω στο παρεκκλήσι –μεταξύ άλλων- και τον δήμαρχο Γλυφάδας, ο οποίος κατηφόρισε από το εκκλησάκι του Προφήτη (!) λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά, να ανεβαίνουμε τις ανηφόρες με πίστη!

Προφήτης ΗλίαςΠροφήτης ΗλίαςΠροφήτης ΗλίαςΠροφήτης ΗλίαςΠροφήτης ΗλίαςΠροφήτης ΗλίαςΠροφήτης ΗλίαςΠροφήτης Ηλίας

 

Glyfada Metropolitans Logo


///