Απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τον Δήμο Γλυφάδας

dimos-GlyfadasΜια οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων πραγματοποιεί – για πρώτη φορά – ο Δήμος Γλυφάδας. Με εντολή του Δημάρχου, Γιώργου Παπανικολάου, οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες ξεκίνησαν την καταγραφή όλων των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στους δρόμους της Γλυφάδας.

Οι υπάλληλοι του Δήμου επικολλούν σε εμφανή θέση στα εν λόγω οχήματα ειδικά αυτοκόλλητα, τα οποία περιέχουν στοιχεία όπως η ημερομηνία που κολλήθηκε η ειδοποίηση στο όχημα και το διάστημα της προθεσμίας απομάκρυνσης του οχήματος.

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν υποβάλλει ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, μέσα στην προκαθορισμένη από το νόμο προθεσμία, το όχημα θα απομακρύνεται και θα οδηγείται προς ανακύκλωση, ενώ ο ιδιοκτήτης επιβαρύνεται με πρόστιμο εγκατάλειψης οχήματος.

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότερα από 800 εγκαταλελειμμένα οχήματα και αφού τηρηθούν οι όροι που προβλέπει το καταστατικό καθαριότητας του Δήμου θα απομακρυνθούν.

Με τον τρόπο αυτό απομακρύνεται μια σημαντική εστία μόλυνσης για την πόλη, ενώ απελευθερώνονται εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης σε ένα Δήμο με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.