ΔΩΡΕΑΝ Piano Camp για παιδιά 5-15 ετών στη Γλυφάδα

Είναι πολλά τα πλεονεκτήματα και οι αρετές που αναπτύσουν τα άτομα που ξεκίνησαν από παιδιά, να μαθαίνουν και να παίζουν πιάνο. Εκτός από καλοί μουσικοί, γίνονται, όπως λένε οι έρευνες και ιδιαίτερα έξυπνοι άνθρωποι.

Σύμφωνα με μία έρευνα στην Κίνα, η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου ενδυναμώνει τον εγκέφαλο. Πιο συγκεκριμένα, μαθαίνοντας πιάνο πριν από την ηλικία των 7 χρόνων, ο εγκέφαλος κερδίζει πολλά.

Σύμφωνα με τη Dailymail επίσης, οι Κινέζοι ερευνητές μελέτησαν το μυαλό 48 αντρών και γυναικών, ηλικίας 19 με 21 ετών, που είχαν παρακολουθήσει όλοι τους τουλάχιστον ένα χρόνο μαθημάτων, μερικοί από τους οποίους είχαν ξεκινήσει από τριών ετών.

Όσοι έπαιζαν ένα μουσικό όργανο από μικρή ηλικία, είχαν αυξημένη την αίσθηση του προγραμματισμού και της διαχείρισης του χρόνου. Επιπλέον, είχαν αυξημένη ακοή.

Οι ερευνητές από το Beijing Normal University διαπίστωσαν ότι μέρη του εγκεφάλου επηρεάζονται και αναπτύσσονται γρηγορότερα λόγω της μουσικής.

Οφέλη έχουν επίσης και όσοι ενήλικες έχουν σταματήσει να παίζουν μουσικά όργανα, αλλά είχαν καταπιαστεί μ’ αυτά σε μικρότερη ηλικία, αφού ο εγκέφαλός τους αντιλαμβάνεται τους ήχους πολύ γρήγορα.

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι η εξάσκηση ενός μουσικού οργάνου ενισχύει το IQ, ενώ βοηθάει στην ταχύρυθμη εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας !

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος 26/6 – 24/7 θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Piano Camp στη Γλυφάδα υπό την επίβλεψη του βραβευμένου παιδαγωγού πιάνου καθ. ΚΟΣΜΑ ΛΑΠΑΤΑ.

To Piano Camp είναι ανοιχτό σε παιδιά ηλικίας 5-15 που ήδη σπουδάζουν πιάνο αλλά και σε όλα τα παιδιά που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνατότητες, την κλίση ή το ταλέντο τους στο μαγικό αυτό όργανο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
-Ατομικό Μάθημα
-Ανοιχτό Μάθημα
-Ζέσταμα-Ενδυνάμωση
-Ανάγνωση Παρτιτούρας
-Μελέτη-Τρόποι Μελέτης
-Μηχανισμό Μνήμης
-Αντιμετώπιση Άγχους-Τράκ
-Ρεσιτάλ των συμμετεχόντων

Ο Καθ. Κοσμάς Λαπατάς είναι πτυχιούχος αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, μουσικολογίας και μουσικής τεχνολογίας, διπλωματούχος σολίστ πιάνου και κάτοχος μεταπτυχιακού στην παιδαγωγική πιάνου. Καθηγητές του υπήρξαν παγκόσμιες φυσιογνωμίες όπως Δ. Τουφεξής, Δ. Καρά, Μ. Αλεξίου, Μ. Αδάμης, Ι. Χριστόφιλλος, Γ. Χατζηνίκος, Σ. Μπέρνσταιν, Τ. Παπαγεωργίου, Ε. Τραγάνα, Ε. Γκολάντσκυ, Ρ. Χέντερσον, Σ. Σπάιντελ, Ε. Σεργκέεβα και Β. Μπορίσοβνα μεταξύ άλλων. Διδάσκει από το 1995 σε ωδεία, σχολεία, κολλέγια και ιδρύματα κύρους. Είναι έφορος πιάνου στα ΚΕΜΑ, ΚΨΥΠΕ και ΕΚΨΨΥ και σύμβουλος σχεδιασμού προγραμμάτων του σχολείου για χαρισματικά παιδιά Πέρσελ. Έχει βραβευτει απο το ΥΠΠΟ, το Πανεπιστήμιο Τεχνών της Καλιφόρνια και το Classic FM.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΛΑΤΩΝΟΣ 1, ΓΛΥΦΑΔΑ- ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6972 844 207

notosnet.gr, http://piano-camp.weebly.com/