Στο top 3 των μαρινών με τις υψηλότερες προδιαγραφές στην Ευρώπη για τον ελλιμενισμό θαλαμηγών στην ευρύτερη ζώνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου

Το σχέδιο είναι φιλόδοξο και δίνει το στίγμα για την επόμενη μέρα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά από επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων.

Η νέα Μαρίνα Βουλιαγμένης, κομμάτι του εμβληματικού συγκροτήματος του «Αστέρα» Βουλιαγμένης, μπαίνει στη φάση της ανάπτυξης με ένα εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 48 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη και ενισχύοντας τη θέση της Αθήνας στη λίστα των προορισμών για τουρισμό πολυτελείας στη Μεσόγειο.

Η Astir Marina, σύμφωνα με έρευνα μιας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως ελεγκτικές εταιρείες (Big Four), μετά την αναμόρφωσή της που προβλέπεται να ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά, θα πρωταγωνιστήσει στο top 3 των μαρινών με τις υψηλότερες προδιαγραφές στην Ευρώπη για την καλύτερη λύση για τον ελλιμενισμό (home port) θαλαμηγών στην ευρύτερη ζώνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Η νέα μαρίνα εναρμονίζεται με τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς για τον ελλιμενισμό σκαφών και μπορεί να εξυπηρετεί και σκάφη μεγαλύτερου μήκους, συνδυάζοντας την παροχή υπηρεσιών σε ανώτατο βαθμό και το μοναδικής αισθητικής περιβάλλον της χερσονήσου του Λαιμού της Βουλιαγμένης. Οι μοντέρνες εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας της Μαρίνας Βουλιαγμένης θα έχουν απολύτως πράσινα χαρακτηριστικά και θα μπορούν να υποδέχονται συνολικά 59 σκάφη αναψυχής, αντί 103 που είναι η σημερινή χωρητικότητα, συμπεριλαμβανομένων super και mega yachts. Από το σύνολο των σκαφών, τα 46 θα είναι κάτω από 40 μέτρα, πέντε σκάφη θα είναι έως 45 μέτρα, άλλα τόσα έως 50 μέτρα, δύο έως 60 μέτρα, ενώ θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού και ενός σκάφους άνω των 70 μέτρων σε μήκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με δεδομένο τον περιορισμένο αριθμό των θέσεων, το ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες luxury yachts που επιζητούν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες είναι ήδη αυξημένο, με προχωρημένες συζητήσεις για booking ελλιμενισμού σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, καθώς η νέα μαρίνα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί σκάφη μέχρι το τέλος Μαΐου του 2022.

Το έργο του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων της Μαρίνας του «Αστέρα» Βουλιαγμένης, στη χερσόνησο του Λαιμού, δίπλα στον «Αστέρα», στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες του επενδυτικού σχεδίου των μετόχων του «Αστέρα» Βουλιαγμένης πέραν του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, του πάρκου, της παραλίας και των πολυτελών κατοικιών. Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Ριβιέρας, με μεγάλο πλεονέκτημα τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες, η χερσόνησος προσφέρει ήδη μια high-end εμπειρία στους επισκέπτες, φιλοξενώντας δύο ξενοδοχεία Four Seasons και ιδιωτικές καμπάνες, την πιστοποιημένη με γαλάζια σημαία Astir Beach, καθώς και πολύ γνωστά γαστρονομικά brands, όπως το Beefbar Athens και το Matsuhisa Athens.

 

see more