Μπήκες εγγυητής σε δάνειο; ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ – Θα σε κυνηγήσουν – ΜΗΝ αγνοήσεις τις επιστολές τραπεζών

Πλειστηριασμοί και έξοδο από το νόμο Κατσέλη για τους μη συνεργάσιμους δανειολήπτες!

Με πλειστηριασμό ή έξοδο από το νόμο Κατσέλη κινδυνεύουν όσοι δανειολήπτες δεν απαντήσουν στην δεύτερη επιστολή που στέλνουν οι τράπεζες σε εκείνους που δεν πληρώνουν στην ώρα τους τη δόση του δανείου.

Ο Παναγιώτης Λεοντακιανάκος είναι ένας από τους χιλιάδες δανειολήπτες που έλαβαν την 7σέλιδη επιστολή από την τράπεζα. Μόνο που αυτή δεν αφορά δικό του δάνειο, αλλά οφειλή… φίλου, για χάρη του οποίου μπήκε εγγυητής.

«Η δόση του δανείου ήταν 1200 ευρώ. Ζητά να του τη χαμηλώσουν, (σσ αυτός που πήρε το δάνειο), αλλά δεν μπορούν να τη χαμηλώσουν…. Έχω έρθει σε αυτή τη φάση να τα ζητάνε από εμένα», είπε ο κ.Λεοντακιανάκος στην κάμερα του Star Channel και πρόσθεσε «Ο άνθρωπος έχει κλείσει την επιχείρηση του, είναι άνεργος και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, δεν τους ενδιαφέρει, ζητάνε τα λεφτά από τον εγγυητή».

Ο δανειολήπτης στο έντυπο της τράπεζας, προκειμένου να χαρακτηριστεί συνεργάσιμος πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία της οικογενειακής του κατάστασης, την περιουσία, τις οφειλές, τα εισοδήματα από κάθε πηγή, τις δαπάνες διαβίωσης, και την πρόταση προς την τράπεζα, μέσα σε 3 εβδομάδες.

|| Την επιστολή λαμβάνουν ακόμα και όσοι

έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής

ή έχουν ήδη υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη! ||

 

money

Τι γίνεται όμως εάν ένας δανειολήπτης χαρακτηριστεί μη συνεργάσιμος;

Όπως είπε στο Star, ο δικηγόρος/νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών και Δανειοληπτών Μιχάλης Κουβάρης, «αν οι δανειολήπτες χαρακτηριστούν μη συνεργάσιμοι αφενός μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της ακίνητης περιουσίας,  δηλαδή να κινδυνέψουν οι κατοικίες και αφετέρου μπορεί να μην έχουν δικαίωμα υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη».

Στο μεταξύ αντίστροφα μετρά ο χρόνος για όσους έχουν υπαχθεί στο νόμο και πρέπει να επικαιροποιήσουν τους φακέλους τους μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Από τους 170.000 υπολογίζεται πως μόλις το 5% έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα έγγραφα.

source