Σήμερα το μεσημέρι στις 12:02, ο Ήλιος θα βρεθεί στο χειμερινό ηλιοστάσιο, οπότε  θα ξεκινήσει και τυπικά ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα.

Ηλιοστάσιο ονομάζεται η χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης εμφανίζεται στραμμένος όσο περισσότερο προς ή μακριά από τον Ήλιο, συμβαίνει κατά την ετήσια τροχιά της Γης γύρω από αυτόν.

Το βράδυ του ηλιοστασίου θα είναι το πρώτο και μεγαλύτερο του χειμώνα. Αντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει το καλοκαίρι!

Το χειμερινό ηλιοστάσιο όμως, θα συμπέσει με τη Σύνοδο Δία -Κρόνου! Ένα υπερθέαμα το απόγευμα στον ουρανό, το οποίο θα είναι η Μεγάλη Σύνοδος των 2 αυτών πλανητών! 

Επίσης, μην χάσετε, από τα Κέντρα Επισκεπτών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Σήμερα 21/12, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 17:30 live σύνδεση με το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου για παρατήρηση της συνόδου Δία – Κρόνου από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη (καιρού επιτρέποντος).
Θα ακολουθήσει ομιλία για την αστρονομική ερμηνεία του άστρου των Χριστουγέννων.
Περισσότερες πληροφορίες στο link της εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/145178437105820
https://twitter.com/GlyfadaMetropol