Σύμφωνα με Δ.Τ. της ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν δύο άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων.

Εξιχνιάστηκαν εννέα (9) κλοπές αυτοκινήτων

Κατασχέθηκαν επιπλέον έξι (6) αυτοκίνητα, η προέλευση των οποίων ερευνάται

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων υπερβαίνει τα -131.000- ευρώ

Διενεργήθηκαν έρευνες σε -3- χώρους –αποθήκες όπου βρέθηκαν, -6- επιπλέον αυτοκίνητα, -7- κινητήρες οχημάτων, πλήθος εξαρτημάτων-ανταλλακτικών, πινακίδες κυκλοφορίας και εργαλεία αποσυναρμολόγησης οχημάτων

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 17-3-2022 στο Αιγάλεω, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) άτομα (ημεδαπός και αλλοδαπός), μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων. Συνεργός των ανωτέρω για τα ίδια αδικήματα, τυγχάνει και έτερος αλλοδαπός, ήδη έγκλειστος Καταστήματος Κράτησης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, από άτομα που διαπράττουν διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών οχημάτων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει, από τα μέσα του έτους 2021, εγκληματική ομάδα και με την προμήθεια ειδικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού, που χρησιμοποιείται για τη διάρρηξη και την αποσυναρμολόγηση οχημάτων, αφαιρούσαν συστηματικά αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας κι νούνταν συνήθως απογευματινές ώρες προς αναζήτηση οχημάτων. Όταν τα εντόπιζαν, με τη χρήση του προαναφερόμενου εξοπλισμού τα αφαιρούσαν και τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Μετά την πάροδο ικανού χρονικού διαστήματος και αφού αυτά δεν είχαν εντοπισθεί, τα μετέφεραν σε χώρους – διαλυτήρια στην περιοχή του Αιγάλεω, όπου φρόντιζαν για την αποσυναρμολόγησή τους.

Στη συνέχεια, είτε επισκεύαζαν με αυτά, οχήματα με σοβαρές υλικές ζημιές που είχαν αγοράσει σε προγενέστερο χρόνο, είτε πωλούσαν τα εξαρτήματα ως ανταλλακτικά.

Επιπλέον, αν και κατά τη διάρκεια δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, αλλοδαπός μέλος της, ήταν κρατούμενος Καταστήματος Κράτησης, κανόνιζε να αφαιρούνται συγκεκριμένα οχήματα, τα οποία στην συνέχεια μεταφέρονταν στους χώρους-διαλυτήρια, που διατηρούσε ο ημεδαπός κατηγορούμενος.

Εξιχνιάστηκαν εννέα (9) κλοπές αυτοκινήτων, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων να υπερβαίνει τα -131.000- ευρώ.

Από την διενέργεια έρευνας σε τρεις (3) χώρους (συνεργείο, αποθήκη, διαλυτήριο) στην περιοχή του Αιγάλεω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, έξι (6) επιπλέον αυτοκίνητα, επτά (7) κινητήρες, πλήθος εξαρτημάτων-ανταλλακτικών οχημάτων, πινακίδες κυκλοφορίας και εργαλεία αποσυναρμολόγησης οχημάτων.

Ο ημεδαπός και ο ήδη έγκλειστος σε κατάστημα Κράτησης αλλοδαπός, έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζεται.