ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ & ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΚΥΡΙΑΚΗ  16 Δεκεμβρίου 2017

Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο ‘Μίκης Θεοδωράκης’ Κύπρου 68, πλατεία Δημαρχείου Αργυρούπολη

ώρα: 11:00 Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά

 

«Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του ‘Οσκαρ Ουάιλντ, σε σκηνοθεσία Ελισάβετ Θεοδώρου, με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Κωνσταντινίδη, την Ιωάννα Εμμανουήλ.

Ζωντανή μουσική συνοδεία το κουαρτέτο εγχόρδων Crescendo (βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο).

Ένα χελιδόνι το οποίο θα έφευγε προς την Αίγυπτο για τον χειμώνα, μένει πίσω για χάρη του έρωτά του για μια καλαμιά. Φεύγοντας από την αγαπημένη του χάνεται σε μια πόλη και βρίσκει καταφύγιο κάτω από το άγαλμα του ευτυχισμένου πρίγκιπα, ενός χρυσού αγάλματος γεμάτο πολύτιμους λίθους. Ο πρίγκιπας, όσο βρισκόταν εν ζωή δεν γνώρισε ποτέ τη θλίψη. Πλέον όμως, από το βάθρο του αντικρίζει τη στεναχώρια και τη μιζέρια, ζωντανεύει και ζητά από το χελιδόνι να τον βοηθήσει ώστε να προσφέρει χαρά στον κόσμο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης ακούγονται γνωστές κλασικές μελωδίες με στίχους προσαρμοσμένους ειδικά για παιδιά, ενώ στην αρχή γίνεται παρουσίαση των εγχόρδων.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Ελισάβετ Θεοδώρου

Σπουργίτι: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Ευτυχισμένος Πρίγκιπας: Ιωάννα Εμμανουήλ

Ρεσιτάλ επί σκηνής: Κουαρτέτο Εγχόρδων Crescento

Συναυλία συμφωνικής μουσικής

Ώρα: 20:00 Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο ‘Μίκης Θεοδωράκης’ Κύπρου 68, πλατεία Δημαρχείου Αργυρούπολη.

Η ορχήστρα πνευστών ‘BANDA DE SOL‘ καλωσορίζει τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων με ένα μουσικό αφιέρωμα στα έργα μεγάλων συνθετών: Ravel, Debussy, Bizet, Tchaikovsky, Shostakovitch, Χατζιδάκις, αλλά και παραδοσιακές Ναπολιτάνικες μελωδίες.

Συμμετέχει ο τενόρος Fabio Cruz.