Η βία κατά των γυναικών, μια απαράδεκτη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Δελτίο Τύπου από Ντόρα Πάλλη, σύμβουλος κοινωνικών και εκπαιδευτικών θεμάτων, μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέα Δημοκρατία, πολιτευτής Β’ Αθηνών

Ομιλία Ντόρας Πάλλη για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας στις γυναίκες.
«Η βία κατά των γυναικών μια απαράδεκτη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κρίνεται η αξιοπρέπεια μιας ολόκληρης κοινωνίας.»

DORA PALLH

Σε εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας στις γυναίκες που διοργάνωσε η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας ΕΜΕΙΣ, στη Γλυφάδα, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, μίλησε και η Ντόρα Πάλλη.

Στην παρέμβασή της η Ντόρα Πάλλη χαρακτήρισε την βία κατά των γυναικών ως μια «απαράδεκτη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και ένα πρόβλημα που αφορά την κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπεια μιας ολόκληρης κοινωνίας.Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που αφορά όλες τις χώρες από τις πιο φτωχές έως τις πιο πλούσιες και η ρίζα του αφορά τα στερεότυπα που υπάρχουν απέναντι στις γυναίκες».

Στην ομιλία της η Ντόρα Πάλλη έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της ένταξης των γυναικών στην παραγωγική διαδικασία και την μεγάλη υστέρηση που παρατηρείται στην χώρα μας.

«Τα εμπόδια που υπάρχουν στην πρόσβαση των γυναικών στην αγορά εργασίας είναι ένας βασικός αρνητικός παράγοντας για την χειραφέτηση της γυναίκας και εν συνέχεια στις άμυνες που μπορεί να προβάλλει απέναντι σε φαινόμενα βίας. Χρειάζεται επιτέλους ,μια ολοκληρωμένη πολιτική για την ισοτιμία των γυναικών στην οικονομική διαδικασία».

«Η προστασία των γυναικών είναι μια υποχρέωση της πολιτείας ,όμως είναι και ένα στοίχημα για ολόκληρη την κοινωνία μας.
Η μάχη ενάντια στην βία κατά των γυναικών οφείλει να γίνει προτεραιότητα για ολόκληρη της κοινωνία, για κάθε νοικοκυριό.
Έτσι θα κινητοποιούσουμε και το πολιτικό μας σύστημα αλλά και την ελληνική πολιτεία.»