Δημοσκόπηση κόλαφος για τη Νέα Δημοκρατία – Τεράστιο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Θετικά, τουλάχιστον σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα, αποτιμά τη συμφωνία της κυβέρνησης στο Eurogroup η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού STAR.

Ειδικότερα, στο ερώτημα αν η νέα συμφωνία είναι καλύτερη από την προηγούμενη, «πολύ καλύτερη” και «μάλλον καλύτερη» απαντά το 70,3% των ερωτηθέντων, έναντι 19,7% που τη χαρακτηρίζει «μάλλον χειρότερη» ή «πολύ χειρότερη». Διχασμένες είναι ωστόσο οι απόψεις γύρω από το αν η νέα συμφωνία αποτελεί συνέχεια του μνημονίου ή όχι, με το 39,1% να εκτιμά ότι δεν αποτελεί συνέχεια του μνημονίου, ενώ το 31,2% να έχει αντίθετη γνώμη.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά άνω των 20 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κερδισμένοι σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου εμφανίζονται και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 41,3%, έναντι 19,2% της ΝΔ, και ακολουθούν το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,1% και το ΠΑΣΟΚ με 2,9%. Άλλο κόμμα επιλέγει ένα 4,8%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,6%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται με διαφορά ο Αλέξης Τσίπρας έναντι του Αντώνη Σαμαρά, συγκεντρώνοντας ποσοστό 55,1%, έναντι 22,9% του προέδρου της ΝΔ.

Επιπλέον, το 69% των ερωτηθέντων αποτιμά θετικά τη μέχρι στιγμής πορεία της κυβέρνησης, ενώ το 24,7% την αποτιμά αρνητικά. Αντίστοιχα, θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 71,9% (στο 24,9% οι αρνητικές γνώμες), ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Γ. Βαρουφάκη είναι 70,4% (στο 24,6% οι αρνητικές γνώμες).

Εξάλλου, στην ερώτηση «Εσείς θα επιθυμούσατε μια πιο σκληρή στάση της κυβέρνησης προς τους εταίρους/δανειστές ακόμα και αν αυτό σημαίνει έξοδο της χώρας από το ευρώ;», το 59,8% απαντάει «σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι». Την ίδια ώρα, ένα ποσοστό 38,4% απαντά «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι». Όσον αφορά στην ερώτηση «εσείς προσωπικά θα επιθυμούσατε μια πιο σκληρή στάση της κυβέρνησης προς τους εταίρους/δανειστές ακόμα και αν αυτό σημαίνει άμεσα περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων;», το 44,2% απαντάει «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι», την ώρα που ένα 52,2% λέει «σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι».

source: http://arouraios.gr/