Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ

Μια υπέροχη γιορτή ήταν η φωταγώγηση του ιστορικού σήματος της Ολυμπιακής που πραγματοποίησε ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης. Μια γιορτή με μεγάλη σημειολογία.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος τόνισε στη γιορτή,  ότι η Ελλάδα πρέπει και πάλι να γίνει η Ελλάδα των πέντε Ηπείρων και των επτά Θαλασσών, όπως ήταν, όταν η Ολυμπιακή Αεροπορία πετούσε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, και να αφήσει πίσω της την Ελλάδα των λαθών, της μιζέριας, της κομματοκρατίας και των κακών διοικήσεων.

Το “Βrand Name”, όπως είπε ο Βασίλης Τσατσαράγκος, πρόεδρος του Συλλόγου ΠΟΛ.ΚΕ.ΟΑ (Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας), βρίσκεται στην 54η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και σήμερα διαθέτει την αξία του, φωτίστηκε κάτω από τα χειροκροτήματα του κόσμου.

‘’Τίποτα δεν πεθαίνει αν δεν έχει σβήσει από τη μνήμη και την ψυχή των ανθρώπων που το αγάπησαν’’ τόνισε ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης λίγο πριν φωτιστούν και πάλι οι κύκλοι του θρυλικού σήματος.

Ο πρόεδρος του ΠΟΛ.ΚΕ.ΟΑ. στον σύντομο χαιρετισμό του εξήρε την άψογη συνεργασία με το Δήμο στην ανακαίνιση και φωταγώγηση του σήματος, ενώ ο Γεώργιος Σταύρου, εκπρόσωπος των 20.000 εργαζομένων στην Ο.Α. μίλησε για τη δυνατότητα αναβίωσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας. ‘’Αξίζει ένας τεράστιος έπαινος στον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο’’ είπε, ‘’γιατί το σήμα που απόψε θα φωτιστεί σε λίγο καιρό θα κατέληγε παλιοσίδερα γιατί ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένο’’.

‘’Μεγάλο σχολείο’’ χαρακτήρισε την Ο.Α. ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος υπήρξε για 23 χρόνια πιλότος του εθνικού μας αερομεταφορέα και ευχήθηκε να βρεθεί ο τρόπος, είτε από την πολιτεία, είτε από ιδιώτη, να ξαναζωντανέψει.

Παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ωνάση, βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί εργαζόμενοι, συνταξιούχοι σήμερα, της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Τις ευχαριστίες του Δήμου απηύθυνε προς τους εργαζόμενους που εργάστηκαν σκληρά για την ανακαίνιση του σήματος, ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, στον Βασίλη Τσατσαράγκο, στον Γεώργιο Σταύρο, την εταιρεία ΠΛΑΙΣΙΟ που βοήθησε στην ανακαίνιση της πλατείας, ειδικότερα όμως την εταιρεία ΠΟΛΙΤΗΣ που χρηματοδότησε τις εργασίες αποκατάστασης του σήματος.

Η Ολυμπιακή Αεροπορία χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία έγινε η εταιρεία των 5 Ηπείρων και των 7 θαλασσών. Από σήμερα, πάλι χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στην ευρύτητα σκέψης του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, θα θυμίζει με τους φωτισμένους κύκλους της πως η Ελλάδα όταν θέλει μπορεί.