Σε λιγότερο από 48 ώρες, στελέχη του δήμου με την βοήθεια του Σώματος Εθελοντών της Πόλης, υποδέχθηκαν, ξεχώρισαν και συσκεύασαν περίπου 4 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας  για τις πληγείσες περιοχές των καταστροφικών πυρκαγιών.

Αποστολή του δήμου, με τον υπεύθυνο του Σώματος Εθελοντών δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Νικοθόδη και τους Αντιδημάρχους Μιχάλη Τζιάλλα και Βασίλη Κρητικό παρέδωσαν στον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Βρεττό την βοήθεια η οποία θα διανεμηθεί άμεσα στους πληγέντες.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών με την σειρά του αφού ευχαρίστησε το κλιμάκιο του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ενημέρωσε για το μέγεθος της καταστροφής και τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Δεύτερο κλιμάκιο του δήμου με ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταβαίνει στον δήμο Μαντουδίου στην Εύβοια με επικεφαλής την αντιδήμαρχο κα. Στελλάκη με κλιμάκιο εθελοντών.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε σχετικά:

Οι εικόνες της καταστροφής στις πληγείσες περιοχές μας έχουν συγκλονίσει όλους μας.

Η πατρίδα μας ζει μία ανείπωτη τραγωδία.

Αυτή την ώρα πρέπει να δείξουμε ενότητα και αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας που έχασαν τις περιουσίες τους.

Όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Eυχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής για την συγκέντρωση των εφοδίων αλλά και τους Εθελοντές του Δήμου μας, οι οποίοι, υπερέβαλαν εαυτούς, ανταποκρινόμενοι στον σχεδιασμό και στην αποστολή περισσότερων από 4 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στους συνανθρώπους μας στις πυρόπληκτες περιοχές.