“ΕΜΕΙΣ” και οι μορφές βίας – Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης

Την Κυριακή στις 11 Οκτωβρίου 2015 η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας “ΕΜΕΙΣ“, πραγματοποίησε κοινωνική εκδήλωση για τον εκφοβισμό με τον τίτλο “Μίλα μου μην φοβάσαι”, στο κατάμεστο κινηματοθέατρο “Μελίνα Μερκούρη” στην Τερψιθέα Γλυφάδας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρόεδρος κ. Λένα Μαυρακάκη, η οποία με δικαιολογημένο ενθουσιασμό, ευχαρίστησε προσωπικά όλες και όλους τους παρευρισκόμενους, που άμεσα ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και ιδιαίτερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

isagogika

“Σήμερα, η εκδήλωση πραγματοποιείται με απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης μετά το τραγικό περιστατικό με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη” και σε άλλο σημείο τόνισε “ζούμε δυστυχώς σε μια βρώμικη κοινωνία που ο καθένας παίζει τον ρόλο του. Άλλλος πορτιέρης, άλλος βασανιστής, άλλος πόρνη, άλλος παρατηρητής αμέτοχος πίσω από τις κουρτίνες να ευχαριστεί τον θεό που δεν είναι ο ίδιος το θύμα”.

mavrakaki-glyfada

|| Η πρόεδρος, μάς καθήλωσε απαγγέλοντας το ποίημα του Αζίζ Νεσίν “Σώπα μη μιλάς”. ||

“Σώπα ο ένας, σώπα ο άλλος, σώπα οι επάνω, σώπα οι κάτω, σώπα όλη η πολυκατοικία και όλο το τετράγωνο. Σώπα οι δρόμοι, οι κάθετοι και οι δρόμοι οι παράλληλοι. Κατάπιαμε τη γλώσσα μας. Στόμα έχουμε και μιλιά δεν έχουμε. Φτιάξαμε το σύλλογο του «Σώπα». και μαζευτήκαμε πολλοί μια πολιτεία ολόκληρη, μια δύναμη μεγάλη, αλλά μουγκή!”

isagogika-end

 Ένωση Γυναικών Γλυφάδας ‘εμείς’

|| Στη συνέχεια, η εκδήλωση ξεκίνησε με το τραγούδι που γράφτηκε για τον Βαγγέλη και τον κάθε Βαγγέλη με την συνοδεία κιθάρας του Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας Δημήτρη Κεχρή και την καταπληκτική ερμηνεία του εικοσάχρονου μαθητή του ωδείου κ. Άκη Κοκκινασίδη, οι οποίοι συγκίνησαν στην κυριολεξία τους θεατές. ||

ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

|| Ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Γιώργος Στυλιαράς μίλησε γενικότερα για τον εκφοβισμό, πάντα με την ιδιαίτερη αμεσότητα που τον διακρίνει. ||

roboti

|| Η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Ρομποτή Πηνελόπη εξήγησε διαδραστικά τι σημαίνει εκφοβισμός και συνομίλησε με το κοινό όπως και ο κ. Στυλιαράς. ||

Ο συντονιστής της εκδήλωσης και δικηγόρος της Ένωσης κ. Κυριάκος Τιλγκερίδης ήταν άψογος όπως πάντα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:

Η βουλευτής του Σύριζα κ. Ελένη Αυλωνίτου, ο Αντιπρόεδρος του ΚΑΠΠΑ κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ο αντιδήμαρχος εσόδων και Διοικητικού κ. Νιτσιόπουλος Δημήτρης, ο πρόεδρος του Γκολφ κ.  Στέλιος Κουρουπάκης, η δημ. Σύμβουλος και πρόεδρος των Μικρασιατών Γλυφάδας “Το Άργενον” κ. Μαίρη Παπάζογλου, η γραμματέας του δημ. συμβουλίου και πρόεδρος του “συλλόγου για τον καρκίνο του μαστού” κ. Σάσα Πατεράκη μαζί με την αντιπρόεδρο κ. Μαρία Κορονέλλου, ο δημ. Σύμβουλος πρόεδρος της σχολικής επιτροπής και πρόεδρος της ΤΟ της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Παπάζογλου, ο δημ. Σύμβουλος κ. Δημήτρης Βίγλας της “Δυνατής Γλυφάδας Κ. Κόκκορης”, η δημ. Σύμβουλος της “Ανατροπής στη Γλυφάδα” κ. Ειρήνη Βαγγελάτου.

Από τα σωματεία, η πρόεδρος της ΕΝΕΟΝ ΑΜΕΑ Γλυφάδας κ. Δωροθέα Ζουμπουλίδου, ο πρόεδρος του συλλόγου “Νέα Ευρυάλη” κ. Στέλιος Κατομέρης, η πρόεδρος των “Έλλήνων Διαδρομές” κ. Δάφνη Χαρίση-Μπίλια, η κ. Μαρία Αποστολάκη από την ένωση Κρητών Γλυφάδας και το 1ο Λύκειο Γλυφάδας η κ. Χριστόγλου Χρυσούλα, από την ένωση Ποντίων Γλυφάδας, η κ. Όλγα Γκλάβα, η κ. Σμαράγδα Κατσούλη από το Καλλιτεχνόραμα, ο κ. Νίκος Κιούσης από την “Ώρα για δράση”, κ. Βασίλης Διαμαντής με το Δ.Σ. του “Παρθενων”, ο κ. Κατωπόδης από την εταιρεία “Περί Αυλών και οργάνων” ο κ. Κώτσογλου γραμματέας των Λακώνων Γλυφάδας, η κ. Κατσουλιέρη Ελάνη από τον “Προφήτη Ηλία” ο κ. Γεράσιμος Ζωίδης πρόεδρος των Ηπειρωτών Γλυφάδας, ο κ. Νίκος Τσιντής πρόεδρος των Αρκάδων Γλυφάδας, ο κ. Μπούτρης Βασίλης πρόεδρος των συνταξιουχων Γλυφάδας, η κ. Ντέπυ Χαλίδα γραμματέας του Συνδέσμου Φίλων Χορού και Παράδοσης, η κ. Γωγώ Αγγελοπούλου από την “Ομαδα Αλληλεγγύης Δύναμη Ψυχής”, η κ. Κανελλοπούλου Φωτεινή από το 1ο Σύστημα Προσκόπων, κ. Θανάσης Σπανός από το 2ο Σύστημα Ναυτοπροκόπων, ο κ. Χαμηλοθώρης Κώστας του Κέντρου Πολεμικών Τεχνών, ο κ. Μαυρωνάς Μανώλης από τον αθλητικό σύλογο ‘’Αείμαχον’’, η κ. Βερέμη Χρυσούλα πό τον Σοροπτιμιστικό σύλλογο ‘’Νηρηίδες’’, η κ. Μπελίνη από τον σύλλογο γονέων του 8ου γυμνασίου, η κ. Ελευθεριάδη Αργυρώ εκπαιδευτικός από από το 2ο δημ.σχολείο Γλυφάδας, άλλοι εκπαιδευτικοί από άλλα σχολεία της Γλυφάδας και της Αργυρούπολης που δεν έδωσαν όνομα.

Επίσης η κ. Μπέσυ Αργυράκη, ο κ. Γιαννακάκης Αντώνης τ. περιφερειακός σύμβουλος, ο αστυνόμος κ. Σολωμός Αστέριος από το 1ο Α.Τ. Γλυφάδας, η κ. Τατιάνα Κόγια από την Ουνέσκο των νοτίων προαστίων, η κ. Μαρία Σιγάλα εικαστικός, η Μαίρη Καλαργύρη στιχουργός, η κ. Βάσια Παπδημητρίου δικηγόρος ειδικευμένη στον σχολικό εκφοβισμό ,η δικηγόρος κ. Γεωργοπούλου, ο κ. Γιάννης Ελαιόπουλος τέως πρόεδρος επιτροπής Διοίκησης του ΔΑΚ, ο κ. Βσίλης Παλιούρας τέως μέλος της επιτροπής Διοίκησης του ΔΑΚ.

Από τον τύπο, ο φωτορεπόρτερ Μάνος Πουλάκης, από την διαδικτυακή σελίδα “Εδώ στο Νότο” η Στέλλα Ρήγα και από το “Γλυφάδα metropolitans“, χορηγό επικοινωνίας της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας “Εμείς”, η creative media Άντα Θωμά.

  • Την εκδήλωση παρουσίασε η πρόεδρος Λένα Μαυρακάκη.

GLYFADA METROPOLITANSΓια το Γλυφάδα metropolitans

ΕπιμέλειαNadine

GLYFADA METROPOLITANS