Ένωση Γυναικών Γλφάδας “Εμείς”: 8 Μαρτίου, σημείο αναφοράς “η ημέρα η δική μας”

Όπως κάθε χρόνο η Ένωση Γυναικών Γλφάδας “Εμείς” αποφάσισε και φέτος να πραγματοποιήσει εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας υπενθυμίζοντας την απεργιακή κινητοποίηση «Ψωμί και Τριαντάφυλλα» που 15.000 γυναίκες κατέβηκαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης με αίτημα λιγότερης εργασίας, καλύτερους μισθούς και δικαίωμα ψήφου. Το ψωμί συμβόλιζε την οικονομική ασφάλεια και το τριαντάφυλλο την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η 8η Μαρτίου θα πρέπει να είναι σημείο αναφοράς για περισυλλογή, σκέψη, αναδρομή της διαδρομής μας, ως γυναίκες αλλά και ως μητέρες, και του ρόλου μας, διαχρονικά, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή που η θέση μας βρίσκεται σε πλήρη ανασφάλεια.  

 

 

Φέτος εκτός από την αναφορά για την Παγκόσμια Ημέρα μας, αποφασίσαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για την διατροφή μας με την κ Σωτηρία Σερεμέτη, μέλος μας, η οποία θα αναλάβει γκρουπ από τον σύλλογο μας και θα προσφέρει τις υπηρεσίες της.

Προσκαλέσαμε την χορεύτρια σε αμαξίδιο κ Φιλαρέτη Κουτούλη και τον συνοδό της, κ. Κώστα Παρασκευόπουλο σε χορογραφία της κ Έλενας Καλλίλα από τον Ιππόκαμπο ΑμεΑ.

Χαρούμενη νότα θα δώσουν τα κομμωτήρια Χατζηδάκη με κόμμωση και μακιγιάζ νύφης.

Τέλος θα βραβεύσουμε γυναίκα του δήμου μας, εργαζόμενη σε θέση ευθύνης, η οποία ανταπεξέρχεται στα καθήκοντα της όσο λίγοι άνδρες που έχουν περάσει από την θέση αυτή. Η γυναίκα αυτή που δεν θα σας αναφέρω το όνομα της εδώ, πρέπει να αποτελέσει το παράδειγμα προς μίμηση προς όλες τις γυναίκες και να λέμε πάντα ΕΜΕΙΣ μπορούμε.

 

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με την ορχήστρα του μαγαζιού και με DJ για να διασκεδάσουν οι επισκέπτες μας.

 

 mavrakaki

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος

Λένα Μαυρακάκη