Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές.

 

 

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλου
4 φέτες τυρί για τόστ
4 φέτες ζαμπόν
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/2 φλ τσ φρυγανιά τριμμένη
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι και πιπέρι
πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής

1. Κόβετε τα φιλέτα οριζόντια, στα δύο, για να λεπτύνουν. Τα αλατοπιπερώνετε. Απλώνετε από μια φέτα τυρί και ζαμπόν πάνω στα 4 μισά φιλέτα και τα σκεπάζετε με τα άλλα μισά.
2. Τα πιέζετε για να κολλήσουν επάνω στο τυρί, για να μπορείτε να τα πανάρετε.
3. Χτυπάτε τα αυγά. Περνάτε τα γεμιστά φιλέτα πρώτα από τα αυγά και έπειτα από την τριμμένη φρυγανιά, για να παναριστούν. Τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο
για 1 ώρα περίπου, ώστε να δέσει το πανάρισμα.
4. Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Τα σερβίρετε ζεστά και τα συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα.

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την κ. Παναγάκου, για τις πληροφορίες.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης, που περιλαμβάνει bungalows, ταβέρνα, εστιατόριο και bar δίπλα στην πισίνα.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

follow Γλυφάδα metropolitans on twitter