Σκληρότητα στην εκτέλεση της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, και μεθοδικότητα στην προσπάθεια απόκρυψης του εγκλήματος «είδαν» οι δικαστικές αρχές στη δράση του 30χρονου συντρόφου της και διέταξαν την προφυλάκιση του στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

Ο ανακριτής Νάξου στο ένταλμα προσωρινής κράτησης που εξέδωσε σε βάρος του κατηγορουμένου, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως γνωμοδοτήσεων, έκρινε πως όλα τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του «μαρτυρούν ότι εφόσον θιγεί ο εγωισμός του κατηγορουμένου έστω και για ασήμαντη αφορμή -εν προκειμένω ήταν εσφαλμένη κατεύθυνση καθ΄οδόν προς αναψυχή-, αυτός δεν διστάζει να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή οικείου του με σκληρότητα στην εκτέλεση και μεθοδικότητα στην απόκρυψη του εγκλήματος».

Στην προκειμένη περίπτωση το ζευγάρι είχε έναν διαπληκτισμό για τη λανθασμένη διαδρομή που πήραν. Αυτό αρκούσε προκειμένου η 26χρονη κοπέλα να ξυλοκοπηθεί όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση και να καταλήξει στη θάλασσα.

«Την έσυρε, την εγκατέλειψε και προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη»

Ο δικαστικός λειτουργός στοιχειοθετώντας το σκεπτικό προφυλάκισης του 30χρονου επισημαίνει «ο κατηγορούμενος διαπληκτίστηκε επανειλημμένως με την θανούσα με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό, εξεμάνη διότι εθίγει ο εγωισμός του («διαφωνούσαν για τα πάντα», τον «εκνεύρισε», τον «επέκρινε», τον «μάλωνε», δεν τον «σεβόταν», τον «ειρωνευόταν»), οδήγησε το όχημα στο οποίο επέβαινε και η θανούσα, πλησίον γκρεμού και όταν η θανούσα εξήλθε καλώντας σε βοήθεια, την χτύπησε στο κεφάλι και την έσπρωξε δύο φορές προκειμένου να πέσει στον γκρεμό και να σκοτωθεί, όπερ και εγένετο».

 

see more: newsit.gr