Δείτε πού είχαν κρύψει τους μετανάστες!

Συνελήφθησαν δύο μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται σε παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ακόμη συνεργών τους.

Σε ειδική κρύπτη φορτηγού οχήματος μετέφεραν 7 παράτυπους μετανάστες.

Έκαστος αλλοδαπός προκατέβαλλε σε μέλη του κυκλώματος το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ

Φορτηγό όχημα με ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο οποίο επέβαιναν επτά (7) παράτυποι μετανάστες, εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτοντας έτσι τη δράση κυκλώματος που τους προωθούσε στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων και τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (30-01-2016), εντόπισαν στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, το προαναφερόμενο όχημα και διαπίστωσαν την παράνομη μεταφορά συνολικά (7) αλλοδαπών, υπηκόων Συρίας, που δεν διέθεταν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 46 ετών (οδηγός-συνοδηγός), σε βάρος των οποίων, αλλά και τριών συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης, της Παράνομης διευκόλυνσης εισόδου στη Χώρα σε παράτυπους μετανάστες και της Προώθησης στο εσωτερικό της Χώρας παράτυπων μεταναστών εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, οι παράνομα διακινούμενοι, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, που δημιουργήθηκε στην καρότσα του φορτηγού έπειτα από “επαγγελματική” μετατροπή, προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή η παρουσία τους σε επικείμενο έλεγχο, ενώ ο συγκεκριμένος αυτός χώρος ήταν εξαιρετικά μικρών διαστάσεων και στερούταν επαρκούς συστήματος εξαερισμού, στοιχεία που υποδεικνύουν υπαρκτό κίνδυνο για τη ζωή τους.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι αλλοδαποί εισήλθαν στη χώρα μας δύο ημέρες νωρίτερα, από σημείο της ελληνο – τουρκικής μεθορίου, συνοδευόμενοι από δύο μέλη του κυκλώματος και υπό την καθοδήγησή τους, επιβιβάστηκαν στο προαναφερόμενο όχημα, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι , σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, έκαστος παράνομα διακινούμενος αλλοδαπός,προκατέβαλε το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ σε μέλη του κυκλώματος, προκειμένου να οδηγηθεί αρχικά στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας, με τελικό προορισμό τη Γερμανία.

Κατασχέθηκαν συνολικά τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και το φορτηγό όχημα με το οποίο μετέφεραν τους αλλοδαπούς.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των υπολοίπων μελών του κυκλώματος και να διαπιστωθεί το εύρος της παράνομης δράσης του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.