Οι γυναίκες κοιμούνται πιο πολύ από τους άντρες; Πράγματι!

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες θα πρέπει να κοιμούνται περισσότερο και όχι οι άντρες. Στην έρευνα συμμετείχαν 210 άτομα μέσης ηλικίας -άνδρες και γυναίκες- και σύμφωνα με τα συμπεράσματά της, οι γυναίκες είχαν περισσότερες επιπτώσεις στην υγεία τους από την έλλειψη ύπνου. Στην “υπεράσπισή” τους συνέβαλε ο καθηγητής Τζι Χορν από το πανεπιστήμιο Λομπόροου στη Βρετανία, ο οποίος υποστήριξε ότι οι γυναίκες υποφέρουν από έλλειψη ύπνου και τόνισε στην εφημερίδα metro: «Τα μυαλά των γυναικών λειτουργούν διαφορετικά από των αντρών και είναι πιο περίπλοκα, επομένως χρειάζονται ελαφρώς περισσότερο ύπνο».

«Όσο περισσότερο χρησιμοποιείς το μυαλό σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο πιο πολύ ύπνο χρειάζεται για να “αποκαταστήσει” τις λειτουργίες του. Οι γυναίκες συνηθίζουν να πολυ-απασχολούν το μυαλό τους, κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα, κι έτσι χρησιμοποιούν περισσότερο το μυαλό τους από όσο οι άντρες. Για το λόγο αυτό, ο απαιτούμενος για αυτές ύπνος είναι περισσότερος», εξηγεί ο καθηγητής.

Κατά μέσο όρο δηλαδή, οι γυναίκες χρειάζονται περί τα 20 λεπτά παραπάνω ύπνο από τους άντρες.

“Για μια γυναίκα, ο κακός ύπνος συνδέεται άμεσα με ψυχολογική πίεση, εχθρότητα, κατάθλιψη και θυμό”, συμπληρώνει ο υπεύθυνος της έρευνας καθηγητής καταλήγοντας πως “τα συναισθήματα αυτά δεν συναντώνται στον ίδιο ή ανάλογο βαθμό σε άντρες”.

tips