Υψηλός αριθμός συμμετοχής στη δράση για την Οστεοπόρωση

Ήταν τόσο μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στη δράση για την Οστεοπόρωση, που η διαδικασία θα επαναληφθεί σύντομα.

Στις 120 ανήλθαν οι συμμετοχές, όλα κύλησαν ομαλά και οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, υπό την ιατρική επίβλεψη του χειρουργού ορθοπεδικού Ιωάννη Οκταπόδα.

Ήταν μία πρωτοβουλία του Δήμου Γλυφάδας που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας διενεργήθηκε προληπτικός έλεγχος οστικής πυκνότητας σε άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών, καθώς όπως είναι γνωστό η έγκαιρη διάγνωση είναι εξαιρετικά σημαντική για την πρόληψη και την επιτυχή αντιμετώπιση κάθε νόσου.

«Στόχος μας είναι να είμαστε χρήσιμοι για το κοινωνικό σύνολο και μέσα από δράσεις σαν αυτή επιτυγχάνουμε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για πολύ σοβαρά θέματα που αφορά την υγεία. Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο «Πεταλούδα» που μας έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε αυτή τη δράση, η οποία θα φροντίσουμε να επαναληφθεί σύντομα και για όσους δεν είχαν τώρα την ευκαιρία να λάβουν μέρος», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπουμε ότι πρωτοβουλίες μας όπως αυτή τυγχάνουν τόσο ευρείας αποδοχής. Η εξέταση ήταν εντελώς ανώδυνη και γρήγορη, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν αναλυτικά και σύντομα θα επαναλάβουμε τη δράση ώστε να καλυφθεί πιο μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων», τόνισε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, που συντόνισε τη δράση.