Πήρε την pole και περιμένει τον τυφώνα. 2ος ο Hamilton.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Έχοντας αφήσει πίσω του την απογοήτευση για τα όσα συνέβησαν στη Σιγκαπούρη, ο Nico Rosberg επιστρέφει δριμύτερος στη Suzuka για τον 15ο αγώνα της χρονιάς.

Ο Γερμανός πιλότος πήρε την pole position -την 8η στο φετινό Πρωτάθλημα και παρθενική στην ιαπωνική πίστα- και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για τον αγώνα που όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες, λόγω του τυφώνα Phanfone που τις επόμενες ώρες θα πλήξει την ηπειρωτική χώρα.

GP Ιαπωνίας - QP

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Η Mercedes για άλλη μια φορά φέτος έκανε το 1-2 σε κατατακτήριες δοκιμές, με τον Lewis Hamilton να συμπληρώνει την εικόνα της πρώτης σειράς του γκριντ.

Νωρίτερα, στο FP3, ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος είχε έξοδο με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές στο μονοθέσιό του τις οποίες επισκεύασαν εγκαίρως για τις κατατακτήριες οι μηχανικοί της γερμανικής ομάδας.

Από κει και πέρα, η υπεροχή των μονάδων ισχύος της Mercedes είναι καθολική στη Suzuka, καθώς πίσω από τα “ασημένια βέλη” πλασαρίστηκαν ο Valtteri Bottas και ο Felipe Massa με τα μονοθέσια της Williams που χρησιμοποιούν και αυτά τους γερμανικούς κινητήρες.

Από την πέμπτη θέση θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα ο Fernando Alonso που μαζί με τον Sebastian Vettel είναι τα κεντρικά πρόσωπα των τελευταίων ωρών, από τη στιγμή μάλιστα που έχουμε και την επίσημη ανακοίνωση της Red Bull για την αποχώρηση του Γερμανού από την ομάδα στο τέλος της σεζόν. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένουμε ανακοινώσεις από Ferrari και McLaren…

Ο Daniel Ricciardo πλασαρίστηκε στην έκτη θέση, με τους Kevin Magnussen – Jenson Button να ακολουθούν. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Vettel με τον Raikkonen που του χρόνου θα αποτελούν το δίδυμο της Ferrari.

Aξίζει να σημειωθεί πως τα μονοθέσια της Red Bull είχαν set-up βροχής στις κατατακτήριες, όπως είπε ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, μια επιλογή που έγινε με γνώμονα τον αγώνα.

Το 15ο Grand Prix της χρονιάς είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει την Κυριακή στις 09:00GR.

* Aπό 10 θέσεις στο γκριντ εκκίνησης χάνουν Maldonado και Vergne λόγω αλλαγής κινητήρα στα μονοθέσιά τους.

source: http://www.caranddriver.gr/article.asp?catid=33059&subid=2&pubid=7373716