Η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας προκηρύσσει Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα και είναι άνω των 17 ετών.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Ως ημερομηνία έναρξης της υποβολής των αιτήσεων του διαγωνισμού ορίζεται η Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021 και ως ημερομηνία λήξης η 31 Μαρτίου 2021. Κάθε συμμετοχή εκτός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δε θα γίνεται αποδεκτή.

 

ΘΕΜΑ

Θέμα του διαγωνισμού είναι: «Το όνομά μου είναι γυναίκα».

Η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας στα χρόνια που υφίσταται έχει αποδείξει έμπρακτα τη στήριξή της στη γυναίκα. Δεν θα μπορούσε, επομένως, στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό να πρωταγωνιστεί άλλος από τη Γυναίκα κάθε εποχής, που μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να διαδραματίσει στη ζωή, αγωνίζεται, στηρίζει και δημιουργεί.   

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μαρία Κορωνέλλου, Θεατρολόγος- Θεατρική συγγραφέας

Σταυριανή Στεφάνου, Συγγραφέας

Στεύη Γ. Τσούτση, Συγγραφέας

 

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΟΡΟΙ

Οι διαγωνιζόμενοι συγγραφείς μπορούν να στείλουν ένα διήγημα έως 2.000 λέξεις ως 31 Μαρτίου 2021

Γίνονται δεκτά κείμενα στην ελληνική γλώσσα (με θερμή παράκληση στην ορθή, προσεγμένη χρήση της γλώσσας).

Όλα τα έργα υποβάλλονται με ψευδώνυμο και σε τρία αντίτυπα. Επίσης πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα, με μέγεθος γραμμάτων 12 και γραμματοσειρά Times New Roman.

Σε μικρό σφραγισμένο φάκελο θα πρέπει να εσωκλείονται τα στοιχεία συμμετοχής (ψευδώνυμο) και τα πραγματικά στοιχεία (το πραγματικό όνομα, το τηλέφωνο και το mail) του δημιουργού.

Τα τρία αντίτυπα, μαζί με τον φάκελο των πραγματικών στοιχείων, θα πρέπει να μπουν σε έναν μεγαλύτερο φάκελο,  οποίος θα παραδοθεί στα γραφεία της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας ή κατόπιν συνεννόησης λόγω covid-19 στο τηλ. 694 552 2223.

Τα κείμενα οφείλουν να είναι αδημοσίευτα και ανέκδοτα. Βράβευση σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό νοείται ως δημοσίευση.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν μόνο τα μέλη της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας. Τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη οφείλουν να έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες για το τρέχον έτος. Τα μη μέλη, οφείλουν να εγγραφούν στην Ένωση (Κόστος εγγραφής: 10€).

Έργα ή συμμετοχές που δεν πληρούν τους όρους θα απορρίπτονται.

Όλα τα διηγήματα ελέγχονται από την πρόεδρο της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας, Λένα Μαυρακάκη, γίνεται καταμέτρηση των λέξεων και αφαιρείται ο φάκελος με τα προσωπικά στοιχεία του συγγραφέα. Στους κριτές, τα έργα αποστέλλονται για αξιολόγηση με κωδικό αριθμό, ώστε να διαφυλαχθεί η διαφάνεια της διαδικασίας. 

Η τελική απόφαση της Κριτικής Επιτροπής δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και είναι οριστική.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο βραβείο: Ετήσια Υποτροφία για το Τμήμα Δημιουργικής Γραφής του «Εμείς».
2ο βραβείο: Μηνιαία Υποτροφία για το Τμήμα Δημιουργικής Γραφής του «Εμείς».
3ο βραβείο: 10% έκπτωση στο Τμήμα Δημιουργικής Γραφής του «Εμείς».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 30 Απριλίου 2021 και θα ακολουθήσει τελετή βράβευσης  σε χώρο και ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εν καιρώ (πλήρως συμβατή με τις συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω covid-19).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την πρόεδρο της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας, κ. Λένα Μαυρακάκη στο 694 552 2223.