Θαυμάστε σε ένα video πως ανθίζουν 7 πανέμορφα λουλούδια, Flowers Timelapse

Η πρώτη επαφή με μια μικρή φωτογραφική μηχανή και η επιθυμία για νέες ανακαλύψεις αποτέλεσαν τον κινητήριο μοχλό για την Katka Pruskova, ώστε να ασχοληθεί επαγγελματικά για πολλά χρόνια με τη φωτογράφηση. Η Katka γεννήθηκε το 1980 στην Opava, μια μικρή πόλη της Τσεχίας. Σπούδασε πληροφορική και αγγλικά στο Πανεπιστήμιο της Σιλεσίας και στη συνέχεια πέρασε αρκετούς μήνες στην Αμερική και την Αυστραλία, για επιπλέον σπουδές και εμπειρία. Όταν επέστρεψε στην Τσεχία, εργάστηκε ως λέκτορας μαθημάτων πληροφορικής και αργότερα ασχολήθηκε με τον κλάδο της διαφήμισης για να καταλήξει στην φωτογράφηση, η οποία έχει γίνει, εδώ και αρκετά χρόνια, μέρος της ζωής της και δεν μπορεί να φανταστεί να ταξιδεύει χωρίς το βαρύ επαγγελματικό εξοπλισμό της!

Τον Ιανουάριο του 2013, έκανε την πρώτη της time-lapse φωτογράφηση, που παρουσιάζει την άνθηση 7 διαφορετικών λουλουδιών (Αμαρυλλίς, Λίλι, Κάκτος των Χριστουγέννων, Τριαντάφυλλο, Γλαδιόλα, Τουλίπα και Γαρδένια).

“Η όλη εγκατάσταση ήταν πολύ απλή, χρησιμοποιώντας πράγματα που είχα ήδη στο σπίτι, κάποια στοιχειώδη γνώση και εξοπλισμό σχετικά με τη φωτογράφηση και κοινή λογική!”, όπως αναφέρει η ίδια.

“Γυρίστηκε σε ένα σπιτικό “στούντιο” που έφτιαξα σε ένα ντουλάπι. Κάλυψα το πίσω μέρος του ντουλαπιού με μαύρο ύφασμα, τοποθέτησα το λουλούδι στο κέντρο και στο τέλος κάλυψα πάλι ολόκληρο το ντουλάπι με άλλο ύφασμα για να απομονωθεί από το φως της ημέρας (για να κρατηθεί σταθερό το φως, που είναι το πιο σημαντικό). Χρησιμοποίησα δύο λάμπες για να φωτίσω τα λουλούδια, από τα οποία μερικά άνθισαν σε ώρες, ενώ άλλα χρειάστηκαν μέρες. Συνεπώς, το διάστημα μεταξύ των φωτογραφιών ποικίλλει από μερικά δευτερόλεπτα έως αρκετά λεπτά, ανάλογα το είδος του λουλουδιού. Μετά από αρκετές χαμένες προσπάθειες, θα πετύχετε!”, ενημερώνει, η Katka, το κοινό της, μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας.

Να σημειωθεί ότι τραβήχτηκαν πάνω από 7100 φωτογραφίες σε περισσότερες από 730 ώρες για να δημιουργηθεί αυτό το φανταστικό βίντεο, με δικά της λουλούδια ή από τον κήπο της μητέρας της!

Για καλύτερη παρακολούθηση βάλτε το βίντεο στη μέγιστη ποιότητα και σε πλήρη οθόνη.

source: www.pruskova.com, http://ethernews.com/