Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα πρόβλημα συχνό και αρκετά ενοχλητικό σε πολλές σκουρόχρωμες κοπέλες και όχι μόνο. Προκαλούνται είτε από κληρονομικότητα, είτε από ρινική συμφόρηση είτε από απλή έλλειψη ύπνου. Δες παρακάτω τι μπορείς να κάνεις για να τους καπολεμήσεις:

  • 1. Δύο λεπτές φέτες αγγούρι τοποθετημένες σαν κομπρέσες στην περιοχή των ματιών για λίγα λεπτά μπορούν να έχουν θεαματικά αποτελέσματα.
  • 2. Δύο χρησιμοποιημένα φακελάκια μαύρου τσαγιού, που τα έχεις βάλει στο ψυγείο ή σε κρύο νερό, μπορούν να κάνουν θαύματα, αν τα αφήσεις σαν κομπρέσες για περίπου 10 λεπτά στα μάτια.
  • 3. Ιδανικό συστατικό για τους μαύρους κύκλους είναι και η πατάτα. Δύο χοντρές φέτες στα μάτια μπορούν να έχουν θεαματικό αποτέλεσμα.
  • 4. Βάλε ένα κουταλάκι του καφέ κάτω από το κρύο νερό της βρύσης και τοποθέτησε το κάτω από τα μάτια.
  • 5. Τέλος η βιταμίνη C, η χλωροφύλλη και η βιταμίνη K που βρίσκουμε σε αφθονία στο μαϊντανό, συμβάλει ενεργά στη μείωση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια και βοηθάει να «ανοίξει» το χρώμα σε εκείνη την περιοχή.

Ρίξε ένα ματσάκι μαϊντανό σ’ ένα μικρό μπολ και πίεσε τα φύλλα με μία ξύλινη κουτάλα. Συνέχισε να πιέζεις το μαϊντανό, μέχρι τα φυλλαράκια του να βγάλουν όλους τους χυμούς τους. Ρίξε πάνω από το μαϊντανό σου μία κ.σ. ζεστό νερό και ανακάτεψέ το καλά. Μπορείς αντικαταστήσεις το νερό με γιαούρτι. Όταν το νερό κρυώσει, βούτηξε 2 βαμβάκια στο μείγμα σου. Ξάπλωσε, βάλε τα βαμβάκια στα μάτια σου και άφησέ τα για 10 λεπτά. Επανάλαβε την διαδικασία 2 φορές την εβδομάδα. Μην περιμένεις άμεσα αποτελέσματα. Θέλει περίπου 3 εβδομάδες για να δεις διαφορά. Αλλά τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα.

Βέβαια στην περίπτωση που χρειάζεσαι βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, τότε κάποιο concealer θα σε σώσει αμέσως από τους άβολους, μαύρους κύκλους, δίνοντας σου την ευκαιρία κυριολεκτικά να λάμψεις!

source: http://joytv.gr/%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%