Η Γλυφάδα αποχαιρετά την σπουδαία Μαίρη Παπάζογλου

Μια σπουδαία Γλυφαδιώτισσα, μια μεγάλη Κυρία της πόλης μας, δυναμική και αεικίνητη, άνθρωπος της δράσης και της προσφοράς, η Πρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ. και της Ένωσης Μικρασιατών Γλυφάδας «ΤΟ ΑΡΓΕΝΟΝ», Μαίρη Παπάζογλου, «έφυγε» σήμερα για τη γειτονιά των αγγέλων, αφήνοντας πιο φτωχή τη Γλυφάδα που τόσο αγάπησε. Η πόλη μας πενθεί. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος έχει συγκαλέσει για τις 7 μ.μ. απόψε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απόδοση τιμών στην εκλιπούσα, σε ανάρτησή του στα social media σε πολύ προσωπικό ύφος και με έκδηλη συγκινησιακή φόρτιση αναφέρει: «Έφυγε σήμερα από κοντά μας μία σπουδαία Κυρία της πόλης μας, η αγαπημένη μας Μαίρη Παπάζογλου. Εφυγε σήμερα από κοντά μας ένας άνθρωπος που αγαπώ πολύ. Χάσαμε σήμερα μία ξεχωριστή προσωπικότητα που η πορεία της στα κοινά της πόλης μας αφήνει στίγμα ανεξίτηλο. Από μικρός θυμάμαι την Κυρία Μαίρη να είναι πάντα στη πρώτη γραμμή της προσφοράς. Στους συλλόγους γονέων, στα πολιτιστικά, στο δημοτικό συμβούλιο, στο αγαπημένο της νομικό πρόσωπο του Δήμου, το ΚΑΠΠΑ, στο οποίο μέχρι και σήμερα ήταν η Πρόεδρός του. Ίδρυσε μάλιστα και την Ένωση Μικρασιατών Γλυφάδας “ΤΟ ΑΡΓΕΝΟΝ” στην οποία επίσης μέχρι σήμερα ήταν η επικεφαλής.

Πάντα με χαμόγελο, πάντα τόσο δοτική και με ήθος απαράμιλλο.

Πάντα με ταπεινότητα και ανιδιοτέλεια, με μια απίστευτη αποφασιστικότητα και επιμονή για να επιτευχθεί ο στόχος, να δοθούν λύσεις στα προβλήματα. Όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε την ευθύνη της δημοτικής αρχής στη Γλυφάδα, η Κυρία Μαίρη Παπάζογλου διακρίθηκε ως ένα από τα κορυφαία, συνεπή και δραστήρια στελέχη της. Ακόμη και τους τελευταίους μήνες που η ασθένειά της την είχε καταβάλει, η αγωνία της ακόμη και μέσα από το νοσοκομείο ήταν να είναι συνεπής ως Πρόεδρος του ΚΑΠΠΑ, ζητούσε συνεχώς να της πηγαίνουν τα έγγραφα αμέσως για υπογραφή για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις συζητήσεις μας, τις συμβουλές που μου έδινε. Και ακριβώς αυτή η συνολική στάση ζωής της Μαίρης Παπάζογλου είναι που την καθιστά παράδειγμα προς μίμηση. Μαζί με την σπουδαία πορεία στα κοινά αλλά και την επαγγελματική της πορεία, πάνω από όλα δημιούργησε μία υπέροχη οικογένεια.

Με πόση αγάπη πάντα έτρεχε για όλους, ανησυχούσε για όλους.

Με πόση υπερηφάνεια και συγκίνηση με ρωτούσε πρόσφατα αν είδα την εγγονή της στην παρέλαση. Πώς έλαμπε το πρόσωπό της όταν μιλούσε για την οικογένεια. Αλλά και όλοι τους πάντα εκεί. Πρώτος ο κύριος Μιχάλης, ο αγαπημένος της σύζυγος που στάθηκε ακούραστος δίπλα της μέχρι και την τελευταία στιγμή. Τα παιδιά και τα εγγόνια πάντα όλοι μαζί στις χαρές, αλλά και στην περιπέτεια της υγείας της. Δεν σταμάτησε κανένας ούτε στιγμή να τρέχει, να παλεύει για να γίνει καλά η Κυρία Μαίρη. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλη την υπέροχη οικογένεια της εκλιπούσης. Επιπροσθέτως, το Δημοτικό μας Συμβούλιο συνεδριάζει εκτάκτως το βράδυ για να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για την απόδοση τιμών για την απώλεια της αγαπητής μας συναδέλφου και Προέδρου μας στο ΚΑΠΠΑ. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 15:00 στον Ιερό Ναό Αγίων Παύλου – Δημητρίου στην Άνω Γλυφάδα. Σήμερα έχασα κι εγώ έναν δικό μου, ξεχωριστό και αγαπημένο μου άνθρωπο. Αντίο Κυρία Μαίρη μου. Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ».