Μάς ενημερώνει η ψυχολόγος, Αριάδνη Α. Λοράνδου

 

«Με συγχωρείς, είπε ένα ψάρι της θάλασσας σ’ ένα άλλο, «εσύ είσαι πιο τακτικό και με πιο πολλή πείρα από εμένα, κι ίσως μπορείς να με βοηθήσεις. Πες μου, που μπορώ να βρω αυτό το πράγμα που το λένε θάλασσα; Το ψάχνω παντού, αλλά χωρίς αποτέλεσμα».

« Η θάλασσα», είπε το άλλο ψάρι, «είναι αυτό που μέσα του κολυμπάς τώρα».

«Α, ώστε αυτό είναι; Μα αυτό είναι μονάχα νερό. Εκείνο που ψάχνω εγώ είναι η θάλασσα», είπε το ψάρι με μεγάλη απογοήτευση.

… Και εμείς είμαστε μέσα στην αφθονία και ψάχνουμε ψάχνουμε το «κάτι άλλο», ενώ έχουμε τα πάντα, δεν το βλέπουμε. Υπάρχει αφθονία στη ζωή μας και εμείς παρόλα αυτά την περιορίζουμε με το να πιστεύουμε είτε ότι δεν την έχουμε είτε ότι έχουμε λιγότερα από όσα χρειαζόμαστε. Οι σκέψεις μας, οι πράξεις μας αναλώνονται στο ψάξιμο αυτής της κατά τα άλλα εμφανή αφθονίας.

Αφθονία σημαίνει να έχουμε το κάθε τι που χρειαζόμαστε και ότι δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο. Σημαίνει, ότι όταν χάσουμε τον δρόμο μας, να θυμηθούμε πώς να τον ξαναβρούμε. Αφθονία αποκτάμε όταν αποδεχτούμε τον εαυτό μας και ευγνωμονούμε την κάθε στιγμή όπου μας προσφέρεται. Όπου κατοικούμε είναι και ο παράδεισος μας, είναι το μέρος όπου μας τρέφει και μας δίνει δύναμη, είναι αυτό που θα είναι συνέχεια άφθονο, αρκεί να το πιστεύουμε. Την αφθονία δεν χρειάζεται να την μετράμε, αλλά χρειάζεται να την αντιλαμβανόμαστε με αυτό που μας έχει δοθεί. Είναι αρκετό αυτό; Θαρρώ, πως Ναι είναι, φτάνει να το βλέπουμε και να το βιώνουμε ως άφθονο. Αν πιστέψουμε, τότε κάθε τι θα μας είναι αρκετό για να είμαστε χαρούμενοι.

Αν δεν πιστεύουμε, τότε τίποτα δεν θα μας είναι άφθονο, τότε ποτέ δεν θα ζούμε σύμφωνα με αυτό που επιθυμούμε, τότε θα χανόμαστε στο ψάξιμο, τότε θα είμαστε όντως δυστυχισμένοι και απογοητευμένοι.

Αν αυτό το ψάρι χάσει την αφθονία της απέραντης θάλασσας του και βγει στην ξηρά να την αναζητήσει, τότε θα χάσει και τη ζωή του. Ας δούμε την αφθονία, Καθαρά και Ξάστερα!

 

Ευχαριστούμε την κ.  Λοράνδου για τις πληροφορίες

Glyfada Metropolitans Logo

Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την καλή μας ψυχολογία