Πρόσκληση για ακρόαση παιδικής χορωδίας σε παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής

Ο πολιτιστικός οργανισμός «Καλλιτεχνήματα» ανακοινώνει την διενέργεια ακροάσεων για τη συμπλήρωση μελών των παιδικών χορωδιακών συνόλων «Καλλιτεχνήματα», ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2016-2017.

Τα χορωδιακά σύνολα θα λάβουν μέρος σε σειρά μουσικών εκδηλώσεων, φεστιβάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς επίσης σε ηχογραφήσεις, ενώ επιλεγμένα μέλη της ομάδας θα συμμετάσχουν σε επικείμενη παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Για το σκοπό αυτό, απευθύνει πρόσκληση προς υποψήφιους χορωδούς ηλικίας από 8 έως 18 ετών. Ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη  συμμετοχή τους είναι η ενασχόληση τους με το τραγούδι, ή με κάποιο μουσικό όργανο, τουλάχιστο για ένα έτος. Στους υποψηφίους θα ζητηθεί να εκτελέσουν ένα μουσικό κομμάτι στο όργανο της επιλογής τους, ή να τραγουδήσουν ένα  έργο ελεύθερης επιλογής.


Οι ακροάσεις θα διεξαχθούν την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 5-7 μμ και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου  2016  9:30-11:30 πμ, στην έδρα των «Καλλιτεχνημάτων», Ξάνθου 39 Α, Κερατσίνι.


Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την κα. Μαρία Μιχαλοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια των Καλλιτεχνημάτων, στα ακόλουθα τηλέφωνα:

210-4002586, 6936-799876

Πληροφορίες από τις 09:00πμ έως τις 21:00μμ.

www.kallitexnimata.org.gr

|| Μαρία Μιχαλοπούλου ||

«Η μουσική συντελεί στην ηθική τελείωση του ανθρώπου»

Συνέντευξη: Δήμητρα Μπαλτούνα

|| Πώς προέκυψε η ιδέα για τα “Καλλιτεχνήματα”;

M.M.: Με την πορεία του χρόνου και την ενασχόληση μου επαγγελματικά με την μουσική, γεννήθηκε σταδιακά η ανάγκη για περαιτέρω καλλιτεχνική πρόοδο. Έτσι πριν από 3.5 έτη και έπειτα από 16 χρόνια ενεργούς μουσικής δράσης γεννήθηκαν τα Καλλιτεχνήματα, ένας φορέας ο οποίος έχει απώτερο σκοπό την προβολή και προώθηση δράσεων πολιτισμού και ειδικότερα  μουσικής.

|| Μέσα από την επιχειρηματική σας δραστηριότητα θέλετε να περάσετε την αγάπη σας για τη μουσική και τα οφέλη που μπορεί κάποιος να αποκομίσει μέσα από την ενασχόληση του με αυτή;

M.M.: Ο Πλάτωνας είχε πει ότι η μουσική είναι η ψυχή του σύμπαντος, που δίνει φτερά στο νου. Ο Αριστοτέλης ταυτίζεται με την άποψη του Πλάτωνα ότι, η μουσική συντελεί στην ηθική τελείωση του ανθρώπου.  Είναι γνωστή και αποδεδειγμένη στο πέρασμα των χρόνων η ευεργετική επίδραση της όποιας μορφής τέχνης και ιδιαιτέρως της μουσικής στην άρτια διαμόρφωση του ατόμου σωματικά και ψυχικά. Αυτό λοιπόν είναι μέλημα δικό μου καθώς και των συνεργατών μου, η ουσιαστική ενασχόληση με τη μουσική και κάθε μορφής τέχνη με την οποία μπορούν τα παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι να δουν την πρόοδό τους σε όλα τα επίπεδα. Αυτή την αγάπη  προσπαθώ να μεταλαμπαδεύσω σε όσους έρχονται στα Καλλιτεχνήματα.

|| Ποιο ήταν το έναυσμα για να ασχοληθείτε με την μουσική; Μετά τα τόσα χρόνια πορείας σας στο χώρο θα λεγάτε ότι, κάνατε τελικά αυτό που αγαπούσατε;

M.M.: Δικό μου κίνητρο για ενασχόληση μου με τη μουσική υπήρξε το οικογενειακό μου περιβάλλον. Με παρότρυνση αρχικά των γονιών μου ασχολήθηκα από την ηλικία των 5 ετών με τη μεγάλη μου αγάπη όπως αποδείχτηκε με το πέρασμα των χρόνων. Όχι μόνο δεν έχει αλλάξει αυτό, αλλά ωριμάζοντας και περνώντας καταστάσεις, άλλοτε εύκολες και άλλοτε δυσκολότερες, ισχυροποιείται μέσα μου αυτός ο έρωτας που ονομάζετε μουσική.

|| Σε μια περίοδο ύφεσης, όπως αυτή που βιώνει η Ελλάδα, υπάρχει χώρος για πολιτιστική δημιουργία; Να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ανάπτυξη της τέχνης;

M.M.: Πολύ καλή θεωρώ αυτή η ερώτησή σας, αν σκεφτεί κανείς ότι στη γενικότερη ύφεση των ημερών μας δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη και η κάθε λογής πολιτιστική δράση. Αν ανατρέξει κανείς ιστορικά στις δύσκολες εποχές της οποίες πέρασε η Ελλάδα, θα δει ότι μόνο μέσω του πολιτισμού, των ηθών και εθίμων μας μπορέσαμε να ανακάμψουμε. Θεωρώ ότι ο καθένας ατομικά αλλά και όλοι μαζί στο σύνολο μας, οφείλουμε να καλλιεργούμε το έδαφος για την ανάπτυξη της όποιας μορφής τέχνης.

|| Ποια τα καινοτόμα στοιχεία που φέρουν τα “Καλλιτεχνήματα”;  

M.M.: Στα  Καλλιτεχνήματα  μπορεί κανείς να ασχοληθεί ατομικά με το μουσικό όργανο της επιλογής του που μπορεί να είναι το πιάνο, ή, η κιθάρα. Τα μέλη  μας έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στα χορωδιακά μας  σύνολά που απευθύνονται σε παιδιά καθώς και σε ενήλικες. Υπάρχουν επίσης τα τμήματα των θεατρικών μας ομάδων, της χειροτεχνίας, της μουσικοκινητικής αγωγής, καθώς και των μουσικοπαιδαγωγικών σεμιναριακών μαθημάτων. Τέλος όλα τα μέλη μας έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε εκδηλώσεις-παραστάσεις και κάθε είδους καλλιτεχνικές δράσεις, έτσι ώστε να η ενασχόληση τους με το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει να είναι πληρέστερη και καθόλα ουσιαστική.

|| Ποιοι είναι οι στόχοι σας για τη νέα καλλιτεχνική σεζόν;

M.M.: Για την νέα καλλιτεχνική σεζόν  στόχος μας είναι να δουλέψουμε περισσότερο και καλύτερα από την περσινή χρονιά μας, η οποία μπορείτε να δείτε και στις δράσεις μας ότι ήταν παραγωγικότατη. Ύψιστο στόχος μας για τη νέα χρονιά είναι η παράσταση των παιδικών χορωδιακών μας τμημάτων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και τα χαμογελαστά πρόσωπα όλων όσοι έρχονται κοντά μας. Σας προσκαλούμε να έρθετε να μας γνωρίσετε από κοντά. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην Καλλιτεχνική μας παρέα.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Glyfada Metropolitans Logo