Αλμα κατέγραψαν οι τιμές των ακινήτων στα Νότια Προάστια της Αθήνας τόσο στην πώληση όσο και στην ενοικίαση.

 

Σημαντική άνοδο στις τιμές των κατοικιών σημειώνουν οι περιοχές των Νοτίων Προαστίων το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2021 καθώς ένας αριθμός σημαντικών παραγόντων καθιστά την παραλιακή ζώνη ιδιαίτερη θελκτική για αναζήτηση κατοικίας για ιδιοκατοίκηση ή για επενδυτικούς σκοπούς.

Μετά το πέρας της έξαρσης της πανδημίας, το ενδιαφέρον για την παραλιακή ζώνη της Αθήνας και τα Νότια Προάστια γενικότερα, εκτινάχθηκε και οδήγησε τις τιμές ακινήτων στα ύψη καθώς η δημοφιλής περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρα που αποτελούσε πάντα πόλο έλξης τόσο για τουρίστες όσο και για Έλληνες, απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τις εξελίξεις και την πρόοδο των εργασιών στην μεγάλη επένδυση του Ελληνικού.

 

Η επένδυση αυτή του Ελληνικού συγκέντρωσε τα επενδυτικά βλέμματα ακόμα περισσότερο στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων ελκύοντας επενδυτές οικιστικών ακινήτων από το εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα.

Η έλλειψη προσφοράς ποιοτικών ακινήτων που υπάρχει στην αγορά σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση για κατοικίες και τις επενδυτικές κινήσεις που λαμβάνουν χώρα στα Νότια Προάστια όπως αυτή του Ελληνικού, ωθούν τις τιμές των κατοικιών σε δυσθεώρητα ύψη, τόσο για αγορά κατοικίας όσο και για ενοικίαση.

Η μέση τιμή πώλησης κατοικίας των Νοτίων Προαστίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 σημείωσε μια σημαντική άνοδο της τάξεως του 10,00% καθώς από 2.375 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, η τιμή πώλησης ανέβηκε στα 2.977 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Σε ότι αφορά την μέση τιμή ενοικίασης κατοικίας στα Νότια Προάστια, σημειώθηκε επίσης μια άνοδος της τάξεως του 3,90% με την μέση τιμή ενοικίασης να φτάνει τα 10,39 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο από 10,00 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Συγκεκριμένα στην περιοχή της Βουλιαγμένης, η μέση τιμή πώλησης κατοικίας το πρώτο τρίμηνο του 2022 βρίσκεται στα 5.445 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Βούλα η μέση τιμή πώλησης βρίσκεται στα 4.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στην Γλυφάδα η μέση τιμή πώλησης βρίσκεται στα 3.750 ευρώ ανά τ.μ.

Στον Άλιμο η μέση τιμή πώλησης κατοικίας βρίσκεται στα 3.735 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στην περιοχή του Ελληνικού η μέση τιμή πώλησης κατοικίας βρίσκεται στα 3.594 ευρώ ανά τ.μ.

 

see more: news247.gr