Η Πανελλήνια Εταιρεία Λόγου και Τέχνης σε συνεργασία με το Καλλιτεχνόραμα της Γλυφάδας διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής, αγιογραφίας, κεραμικών, γλυπτών κ.λ.π δρώμενων, στο παλαιό Δημαρχείο της Γλυφάδας (Λ. Ποσειδώνος – έναντι εκκλησίας Αγ. Κωνσταντίνου) από 7 Οκτωβρίου – 16 Οκτωβρίου 2019, υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας.

 

Το Γλυφάδα metropolitans, ρώτησε τον Πρόεδρο της ΠΕΛΤ (Πανελλήνια Εταιρεία Λόγου και Τέχνης) κ. Γιώργο Λένη και την Πρόεδρο του «Καλλιτεχνοράματος Γλυφάδας» κ. Σμαράγδα Κατσούλη, ποιος είναι ο στόχος της διοργάνωσης αυτής της έκθεσης ζωγραφικής, αγιογραφίας, κεραμικών, γλυπτών κ.λ.π., σε ποιους απευθύνεται και ποια τα αποτελέσματα που θα επιβεβαιώσουν τις καλλιτεχνικές τους προσδοκίες και μάς απάντησαν τα εξής:


ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΝΗΣ:

(εικαστικός – αγιογράφος )
Ως Πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρίας Τέχνης και Λόγου, Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχει ιδρυθεί από το 1996 με έδρα την ΑΘΗΝΑ και μέλη ζωγράφους, καλλιτέχνες, λογοτέχνες, ποιητές, πάνω από 300 άτομα, με δράσεις σε όλη την Ελλάδα και σημαντικές εκδηλώσεις σχετικά με την ΤΕΧΝΗ και τον ΛΟΓΟ, αποδέχτηκα την πρόταση του Σωματείου “ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ “. Η πρόταση αφορά σε ένα πολιτιστικό ξεκίνημα των δράσεών μας, τον φετινό Σεπτέμβρη – Οκτώβρη στη Γλυφάδα. Και συγκεκριμένα θα φιλοξενηθεί στο ΠΑΛΗΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ.
Στόχος μας είναι η παρουσίαση των έργων τέχνης των μελών μας  στην πόλη της Γλυφάδας, και γι αυτό, ευχαριστούμε θερμά τόσο το “ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ” όσο και  τον αξιότιμο Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, για  την φιλοξενία και την παραχώρηση της ΑΙΓΙΔΑΣ, που για εμάς τους καλλιτέχνες  στην Π.Ε.Λ.Τ. είναι μια  ακόμη μεγάλη καταξίωση και αναγνώριση της αξίας της προσπάθειάς μας στην ΤΕΧΝΗ και τον ΛΟΓΟ!!!
Ευελπιστούμε να αγγίξουμε τις καρδιές των Γλυφαδιωτών στους οποίους απεθύνεται και όχι μόνον, στην παρούσα ΕΚΘΕΣΗ, καθώς και να πραγματοποιηθεί μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ στις από κοινού δράσεις των Συλλόγων και στην επικοινωνία μέσα από την ΤΕΧΝΗ, ακόμη και με τον απλό κόσμο.

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΑΣΤΟΥΛΗ:

Ως Πρόεδρος του Σωματείου Τέχνης και Πολιτισμού, Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχει ιδρυθεί από το 2012 με έδρα την ΓΛΥΦΑΔΑ και μέλη τόσο καλλιτέχνες, όσο και φίλους της ΤΕΧΝΗΣ και του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, με δράσεις εντός της πόλης μας κυρίως, αλλά και σε Πινακοθήκες Πειραιά και Αθήνας, με εκδηλώσεις μουσικές και παρουσιάσεις βιβλίων και ποιημάτων, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το εικαστικό και καλλιτεχνικό κομμάτι της Π.Ε.Λ.Τ. και να παρουσιάσουμε στο ξεκίνημά μας, μια ΕΚΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗ με σημαντικούς εικαστικούς και από τα 2 σωματεία και εκδηλώσεις από κοινού, οι οποίες πιστεύουμε θα τύχουν μεγάλης ανταπόκρισης από τα μέλη και τους φίλους μας.
ΣΚΟΠΟΣ μας είναι η ανάδειξη των καλλιτεχνών και η ΑΓΑΣΤΗ συνεργασία με Ομίλους και Σωματεία με εμπειρία και γνώση, προκειμένου να αγγίξουμε το  ΟΡΑΜΑ μας, που δεν είναι άλλο από την ΔΙΑΣΩΣΗ και ΔΙΑΔΟΣΗ  της ΤΕΧΝΗΣ και του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Απευθύνεται φυσικά σε όλους τους καλλιτέχνες καθώς και όλους όσους θαυμάζουν και εκτιμούν την τέχνη γενικότερα.

ΕΝΑΡΞΗ: 7/10/2019
ΛΗΞΗ: 16/10/2019

Ώρες επισκέψεων: 10.30 – 14:00. και 17.30 –21.30

Εγκαίνια: 7 Οκτωβρίου 2019, ώρα 19:00 με μουσική συνοδεία σε πιάνο, από την Κα Τζέφη – Σοφία Ζαχαρόπουλου.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τετάρτη 9/10/2019, ώρα 19:00 παρουσίαση παιδικού βιβλίου “Cotton Prince ” (Η δύναμη της προσφοράς και στο μαζί) της Αγγελίνας Παπαδημητρίου, από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του εκδοτικού οίκου ” Υδροπλάνο ” Κα Αναστασία Κορινθίου.
————————————————————————-
Παρασκευή 11/10/2019, ώρα 19:00 παρουσίαση από την ηθοποιό – σκηνοθέτη Βαρβάρα Κυρίτση. της ποιητικής συλλογής ” Δίνοντας στο αύριο σκοπό ” της Χλόη Ν. Αμάραντου (Επί τιμής πρόεδρος και εκπρόσωπος των σχολών Ν. Αμάραντου, ποιήτρια , ζωγράφος) Θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματά της από τον συνθέτη Γιώργο Πολύζο, ο οποίος θα τα ερμηνεύσει live, συνοδεία της κιθάρας του.

————————————————————————-

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/10/2019 στις 6.00 μ.μ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ και ΞΕΝΑΓΗΣΗ στην ΕΚΘΕΣΗ, από τους επιμελητές και τους ζωγράφους. “Κοντά μας έχουμε την τιμή να έχουμε την ακαδημαϊκό, ιστορικό Τέχνης, πτυχιούχο της Σορβόννης κ. Μαρίνα Γκόντα , η οποία με τις γνώσεις της θα μας διαφωτίσει για τα έργα και την τέχνη!!! 

————————————————————————-
Τρίτη 15 /10/2019, ώρα 19:00 παρουσίαση ποιητικής συλλογής “Ενδοσκοπικά των φωτοτρόπων” του μέλους μας στην Π.Ε.Λ.Τ. Κου Δημήτρη Καρούση από τον επί τιμής Πρόεδρο εικαστικό Κον Αριστοτέλη Λαδογιάννη και την Γιούλη Χρονοπούλου εκπαιδευτικό και με μουσική επένδυση από τον μουσικό Αντώνη Έρημο.
—————————————————————————-
Το μουσικό σχήμα της Π.Ε.Λ.Τ. .(Τούλα Μωραϊτου μέλος της Π.Ε.Λ.Τ.και της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών ΕΕΛ. τραγούδι, ζωγράφος; συγγραφέας,
Βασίλης Παπακώστας μέλος της Π.Ε.Λ.Τ. και της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών ΕΕΛ, συγγραφέας κιθάρα, μπουζούκι Νίκος Αρβανιτάκης κιθάρα
σε μουσική ερμηνεία και τραγούδια Μάνου Χατζηδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Νίκου Γκάτσου)
—————————————————————————
Τετάρτη 16/10/2019 λήξη της έκθεσης και των καλλιτεχνικών δρώμενων

 

 

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ ΧΛΟΗ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΎΛΟΥ ΑΝΝΊΤΑ
ΒΑΚΟΥΦΑΡΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ π.ΧΑΡΙΛΑΟΣ
ΒΑΣΣΗ ΠΑΝΩΡΑΙΑ
ΒΕΖΥΡΤΖΗ ΠΑΠΠΑ ΡΟΖΑ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΦΛΩΡΑ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΖΟΓΚΑ ΚΑΤΕΡΊΝΑ
ΘΕΟΛΟΓΙΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΚΑΡΑΚΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΦΥΡΑ – ΒΑΡΕΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΚΕΧΡΑ ΜΑΙΡΗ
ΚΙΤΣΕΛΗ ΕΛΕΝΗ
ΚΟΥΒΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΟΥΤΟΥΦΑΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ ΕΛΕΝΗ
ΛΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΛΕΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΝΤΕΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΗΝΔΡΙΝΟΣ ΓΙΏΡΓΟΣ
ΜΩΡΑΪΤΟΥ ΤΟΥΛΑ
ΜΠΑΚΑΛΟΥΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΠΑΚΟΓΙΩΡΓΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΕΛΕΚΙΔΟΥ ΕΥΑ
ΠΕΝΝΑ ΕΙΡΗΝΗ
ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΤΣΕΡΤΟΥ ΡΙΚΑ
ΥΦΑΝΤΗ ΚΑΤΙΝΑ
ΧΑΜΕΖΙΑΝΟΥ ΤΖΙΝΑ
ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΥΑ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑ
BOSSIS MARIE CHRISTINE

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΗΝΑΡΙΤΖΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

Θα είμαστε όλοι εκεί!