Μάς ενημερώνει, η ψυχολόγος, Αριάδνη Α. Λοράνδου

Οτιδήποτε νιώσαμε ως παιδιά κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, μπήκε βαθιά στον νου και στην ψυχή μας. Κάθε στοιχείο του καλοκαιριού αποτελεί μια ωραία ανάμνηση αλλά και μια ώθηση για το τώρα. Θυμηθείτε, τις σχολικές καλοκαιρινές γιορτές, τις αμέτρητες ελεύθερες ώρες μέσα στην ημέρα και το παιχνίδι στις αυλές και στις πλατείες, οι επισκέψεις διαρκείας στην γιαγιά και στον παππού, μπάνιο κάτω από τη βρύση ή με το λάστιχο, το κόψιμο του καρπουζιού ως φυσικά καλοκαιρινό φρούτο, οι μεσημεριανές σκανταλιές και το απόγευμα ένα παγωτό ξυλάκι. Τα τζιτζίκια ασταμάτητα ηχούσαν πάνω στα δέντρα και νιώθαμε όλο και πιο έντονα τη ζέστη. Ναι, ήδη το Καλοκαίρι είχε αρχίσει.

 

ΣΥΝΑΣΤΡΙΕΣ

 

Η εποχή του καλοκαιριού τρέφει τον εγκέφαλο μας με πολλές ευχάριστες πληροφορίες, οι οποίες δεν σβήνονται στην ενήλικη ζωή. Λειτουργεί ως μία αποθήκη όπου είναι γεμάτη με ξεγνοιασιά, χαρά, ηρεμία, απλότητα, αφήνοντας απ έξω την πολυπλοκότητα, το άγχος, την πίεση και τους παράλογους στόχους. Επίσης, είναι η εποχή που παύουμε να είμαστε αιχμάλωτοι στα κλουβιά μας διότι αρχίζουμε να συναναστρεφόμαστε περισσότερο με ανθρώπους, να ζούμε περισσότερο στο φυσικό μας περιβάλλον και να πετάμε από πάνω μας τον βαρύ ρουχισμό, πιο ελεύθεροι. Και όχι μόνο αυτό! Ο ήλιος, σύμμαχος για την καλή μας ψυχολογία, το φυσικό αντικαταθλιπτικό όπου αυξάνει τις ενδορφίνες (ορμόνη της ευφορίας) και την σεροτονίνη (νευροδιαβιβαστής που ανεβάζει την διάθεση). Ενεργοποιεί την θέληση, την αισιοδοξία και γενικότερα την καλή μας διάθεση. Ένας τέλειος συνδυασμός, εξού και η τρέλα στις διάφορες παραλίες, είναι ο ήλιος, η θάλασσα και το περπάτημα στην αμμουδιά όπου θεραπεύουν τον ψυχισμό και το σώμα μας. Ερχόμαστε πιο κοντά στη φύση για αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα και φωτιζόμαστε από φυσικό και όχι τεχνητό φως.  Ο ήλιος και γενικότερα ο καλός καιρός του καλοκαιριού ενισχύει την διάθεση, την μνήμη και την δημιουργικότητα.

Ας περάσουμε όμορφα αυτό το καλοκαίρι, ας απορροφήσουμε την περιβόητη βιταμίνη D, παρέα με φίλους στο αγαπημένο μας μέρος, στη φύση, ένα «αντηλιακό» και έτοιμοι!

 

Ευχαριστούμε την κ.  Λοράνδου για τις πληροφορίες

Glyfada Metropolitans Logo

Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την καλή μας ψυχολογία