Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στους 7 χρυσαυγίτες που έχουν καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ανοίγοντας το δρόμο για τις μέγιστες ποινές

Η ηγετική ομάδα που θα ερθει αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες ποινές, αποτελείται από τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη στον πρώην βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας στον Νίκο Μίχο και αυτό του σύννομου βίου στον Μιχάλη Αρβανίτη.

Το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας αναγνώρισε το δικαστήριο στους κατηγορούμενους Αναδιώτη, Τσακανίκα, Αγριογιάννη, Ευγενικό, Χατζηδάκη, Μαριά, Χρυσαφίτη, Παπαδόπουλο. Τέλος στους κατηγορούμενους Δήμου και Σκάλκο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Αίτημα εξαίρεσης από τον Λαγό

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, κάνοντας λόγο για προκατάληψη του δικαστηρίου. Όπως είπε, το αίτημα του θα υποστηρίξει ο δικηγόρος του και γνωστός ιδεολογικός ηγέτης του φασιστικού – ακροδεξού χώρου, Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Παίρνοντας το λόγο ο καταδικασθείς χρυσαυγίτης ανέφερε: «Θεωρώ ότι υπάρχουν προκαταλήψεις απέναντι μας. Υπάρχει άμεση και έμμεση παρέμβαση ακόμη και του πρωθυπουργού της χώρας. Σας έχουν πιέσει. Δεν υπάρχει απλή υπόνοια, υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για όσα έχω πει».

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την αγόρευση της Εισαγγελέας επί των ποινών και αμέσως μετά ακολουθούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης.

see more: topontiki.gr