Και η Βανέσα Ρεντγκρέιβ στο πλευρό των προσφύγων στο Ελληνικό

Πρέσβειρα καλής θέλησης της Unicef αλλά και υπερασπίστρια της Μέρκελ για τη στάση της απέναντι στο προσφυγικό, η Βανέσα Ρεντγκρέιβ ακολουθεί το μονοπάτι της Σούζαν Σάραντον και του εικαστικού Ai Weiwei και βρίσκεται στην Ελλάδα.

Με σκοπό της να βρεθεί κοντά στους πρόσφυγες στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα και το Ελληνικό για να ζήσει και να επικοινωνήσει με τη σειρά της την ανθρωπιστική κρίση που συμβαίνει και στη χώρα μας η Βανέσα Ρεντγκρέιβ -η μόνη Βρετανή ηθοποιός που έχει βραβευτεί με Όσκαρ, Έμμυ, Τόνι, Χρυσή Σφαίρα, Screen Actors Guild Award, βραβείο Φεστιβάλ Καννών αλλά και BAFTΑ συνεχίζει να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτή τη φορά με κίνητρο που της δόθηκε από μια Ελληνίδα συνάδελφο της.

Η Μιμή Ντενίση, δημιουργός της πολύ επιτυχημένης για κοινό και κριτικούς παράστασης “Σμύρνη μου, Αγαπημένη” προσκάλεσε τη Ρεντγκρέιβ συστήνοντας έτσι άτυπα τη Βρετανίδα ηθοποιό σε ένα βαθιά Ελληνικό θέμα. Η προσφυγιά είναι μέρος της Ελληνικής Ιστορίας και αυτό θα δει ως θεατής στην παράσταση που συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Ρεντγκρέιβ

Πηγή: Photo by Jemal Countess/Getty Images/Ideal Images

source