Κοινωνικός Τουρισμός: διπλάσιες διακοπές, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, για όσους επιλέξουν αυτά τα 5 νησιά

Οι εργαζόμενοι και άνεργοι, δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού, που θα επιλέξουν τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο και την Κω, θα κάνουν χρήση του συγκεκριμένου προνομίου χωρίς οικονομική επιβάρυνση για 10αήμερες και όχι πενθήμερες διακοπές!

Όπως ήταν φυσικό, η τουριστική κίνηση στα πέντε αυτά νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου που αποτελούν τα βασικά σημεία εισροής προσφυγικών κυμάτων, είναι μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Για αυτό τον λόγο, αποφασίστηκε η ενίσχυσή τους, με αύξηση της επιδότησης των τουριστικών μονάδων τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2015-2016.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Αν. Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, σε συνεργασία με την Αν. Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους που θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω θα δικαιούνται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, διακοπές έως και 10 ημερών και όχι 5, όπως ισχύει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς.

«Η υποστήριξη των συγκεκριμένων νησιών που παραδοσιακά αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, αλλά πλήττονται λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών, κρίνεται αναγκαία», δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου.

Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι από 14.12.2015 έως 30.11.2016.

Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων, θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και ένταξής τους στο Μητρώο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.