– Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθενται η Πολιτική Προστασία και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης λόγω του Πολύ Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς – κατηγορία κινδύνου 4
Για τον λόγο αυτό η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης ενημερώνει ότι κάθε πρόσβαση στον Υμηττό θα παραμείνει κλειστή έως νεωτέρα ανακοίνωση.
– Απαγορεύεται αυστηρά η κυκλοφορία αυτοκινήτων και περιπατητών σε όλους τους δασικούς δρόμους στον Υμηττό.
Μπάρες αποκλεισμού και σημεία ελεγχόμενης εισόδου έκτακτης ανάγκης:
-Τέρμα Διγ. Ακρίτα και Κιάφας – Αργυρούπολη – Ελεγχόμενη Είσοδος
– Γοργοποτάμου – Αργυρούπολη
– Ολυμπίας και Μιχαλακοπούλου – Αργυρούπολη
– Γράμμου και Μιχαλακοπούλου – Αργυρούπολη
– Επτανήσου & Κιάφας – Αργυρούπολη
– Μιλήτου (μεταξύ Κομνηνών και Αβέρωφ) – Αργυρούπολη
– Παλαιολόγου & Αγ. Νεκταρίου – Αργυρούπολη.
– Παράλληλα απαγορεύεται η διέλευση & η παραμονή εκδρομέων στο σύνολο του δασικού οδικού δικτύου και του ορεινού όγκου των περιοχών Νότιου Τομέα του Υμηττού.
– Παρακαλούμε τους κατοίκους οι οποίοι κατοικούν κοντά στο περιαστικό δάσος του δήμου μας, για οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια πέσει στην αντίληψή τους να επικοινωνούν άμεσα με τα εξής τηλέφωνα:
– Πυροφυλάκιο Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, τηλ.: 210 9955396
– Γραμμή Δημότη 15415 (8:00 – 14:00)
– Πολιτική Προστασία Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολη: 213 2026000, (Καθημερινά 8:00 – 14:00)
– Σε περίπτωση πυρκαγιάς τηλεφωνούμε άμεσα στο 199 ή 112.
Είναι υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε το βουνό μας.
***
Για τους παραβάτες της παρούσας (2) ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ για την ΠΕ Νότιου Τομέα Αθηνων – ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ 2023, 7/7/23 Αριθ. Πρωτ. 845303 εφαρμόζονται αυστηρά πρόστιμα (300 ευρώ) και ποινές φυλάκισης κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 129 του Ν.4926/2022 (ΦΕΚ 82/Α/20-04-2022), για τις ημέρες εκείνες που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πρόβλεψη κατηγορίας κινδύνου 3, 4 ή 5 (υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς ή κατάσταση συναγερμού).