Μαίρη Παναγάκου: Ελιόπιτα χωρίς φύλλο

Κάθε Πέμπτη

στο Γλυφάδα metropolitans,

η chef Μαίρη Παναγάκου,

με εύκολες, νόστιμες

και οικονομικές συνταγές,

που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας

για τους δικούς σας ανθρώπους.

 

Υλικά

1 1/2 φλ τσ ελιές χωρίς κουκούτσια ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια, ψιλοκομμένα
1 κ γλ δυόσμο ξηρό τριμμένο
1 κ γλ ρίγανη τριμμένη
2 1/2 φλ σ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ τσ γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
2/3 φλ τσ χλιαρό γάλα
1/2 φλ τσ ελαιόλαδο
250 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

1. Βάζετε σε κατσαρόλα ανοιχτή 2 κ σ ελαιόλαδο να κάψει και μαραίνετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ελιές , τον δυόσμο, τη ρίγανη, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
2. Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτετε το μείγμα με το κρεμμύδι και τις ελιές, ανακατεύετε καλά και τα απλώνετε σε
καλά βουτυρωμένο ταψί.
3. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο C και ψήνετε την ελιόπιτα για 45′.
Σερβίρετε την ελιόπιτα ζεστή ή χλιαρή. Σαν σνακ τρώγεται και κρύα.

 

Καλή σας όρεξη!

 Γεύσεις εν Πλω - ΚΟΤΡΩΝΑΣ

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef Μαίρη Παναγάκου, για αυτή την υπέροχη συνταγή.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas BayBungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

ΜΑΝΗ - ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ