Κάθε Πέμπτη στο Γλυφάδα metropolitans, νέες συνταγές από την chef Μαίρη Παναγάκου.

Υλικά

1/2 κιλό γαρίδες ή μύδια καθαρισμένα
500 γρ τοματοχυμό
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου (προαιρετικά)
3 κ σ ελαιόλαδο
1/2 κ γλ ρίγανη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κ γλ ζάχαρη
12-15 κόκκους πράσινο πιπέρι
200 γρ φέτα πικάντικη χοντροτριμμένη
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής

1. Μαραίνετε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτετε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και το πράσινο πιπέρι και σιγοβράζετε για 30′. Προσθέτετε στο τέλος το λιωμένο σκόρδο και τη ρίγανη.
2. Βάζετε σε ατομικά σαγανάκια αρκετή σάλτσα και αραδιάζετε επάνω τους τις γαρίδες ή τα μύδια. Σκεπάζετε με την υπόλοιπη σάλτσα και την χοντροτριμμένη φέτα.
3. Ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 15′ και σερβίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef  για αυτή την υπέροχη συνταγή. Καλή σας όρεξη!

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas BayBungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.

 


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

 

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture



follow us on twitter