Κάθε Πέμπτη στο Γλυφάδα metropolitans, νέες συνταγές από την chef Μαίρη Παναγάκου.

|| Ζαχαροπλαστική ||

Υλικά

1 φρουϊ ζελέ με γεύση ανανά
1 φάκελλο φυτική σαντιγύ
300 γρ φράουλες ψιλοκομμένες
150 γρ φρούτα σε κύβους, μάνγκο, μπανάνα, βερύκοκκα
20 σαβουαγιάρ, περίπου
1 φόρμα για σαρλότ, βαθειά με όρθια τοιχώματα

Τρόπος παρασκευής

1. Στρώνετε στον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας αντικολλητικό χαρτί. Καλύπτετε όλη τη φόρμα με σαβουαγιάρ, τοποθετώντας τα όρθια το ένα δίπλα στο άλλο. Για να κολλήσουν καλλίτερα στα τοιχώματα αλείψτε τα με λίγη μαρμελάδα φράουλα.
2. Ετοιμάζετε το φρουϊ ζελέ και την φυτική σαντιγύ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα αναμειγνύετε (πριν παγώσουν) ρίχνοντας λίγο λίγο το ζελέ στην φυτική σαντιγύ και χτυπώντας δυνατά με το μίξερ.
3. Αφήνετε το μείγμα εκτός ψυγείου να σφίξει λίγο και το ανακατεύετε με τους κύβους φρούτων και τις μισές φράουλες. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και το καλύπτετε με τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ. Στρώνετε από πάνω αντικολλητικό χαρτί και το βάζετε για 2-3 ώρες στην κατάψυξη.
4. Ξεφορμάρετε την σαρλότ σε μια πιατέλα, αφαιρώντας το επάνω χαρτί και αναποδογυρίζοντας την φόρμα. Γαρνίρετε με τις υπόλοιπες φράουλες.

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef  για αυτή την υπέροχη συνταγή. Καλή σας όρεξη!

Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

 

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture



follow us on twitter