Μαίρη Παναγάκου: Τρουφάκια με καρύδια και πτι μπερ

Κάθε Πέμπτη

στο Γλυφάδα metropolitans,

η chef Μαίρη Παναγάκου,

με εύκολες, νόστιμες

και οικονομικές συνταγές,

που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας

για τους δικούς σας ανθρώπους

 

Υλικά

2 ποτήρια καρυδια κοπανισμένα

2 πακέτα πτι μπερ κοπανισμένα

1/2 ποτήρι γάλα

1 ποτήρι ζάχαρη

3 κ σ κακάο

700 γρ τρούφα σοκολάτας

2 κ γλ μαργαρίνη

λίγο κονιάκ (για να βρέχουμε ταχέρια μας στο πλάσιμο)

 

Πώς τα φτιάχνουμε

  1. Σε κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και τη μαργαρίνη.

  2. Όταν δέσει ελαφρά το μείγμα το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

  1. Προσθέτουμε τα κοπανισμένα καρύδια και τα κοπανισμένα πτι μπερ και ανακατεύουμε καλά.

  1. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια βρ΄ςχοντας τα χέρια μας με κονιάκ, για να μην κολλάει το μείγμα, αλλά και για να έχουν την ιδιαίτερη γεύση.

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε την τρούφα και τα βουτάμε μέσα. Τα γυρίζουμε γύρω γύρω για να καλυφτούν καλά με τρούφα και τα τοποθετούμε ένα ένα σε καραμελλόχαρτο.

Καλή όρεξη!

 Γεύσεις εν Πλω - ΚΟΤΡΩΝΑΣ

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef Μαίρη Παναγάκου, για αυτή την υπέροχη συνταγή.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas BayBungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

ΜΑΝΗ - ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ