Μια υπέροχη θεατρική παράσταση, ένα εκπληκτικό σατιρικό έργο, μια «σκεπτόμενη» κωμωδία, το «Εκείνος κι Εκείνος» του Κώστα Μουρσελά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον μοναδικό Γιώργο Κωνσταντίνου, ενθουσίασε χθες το κοινό στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας και άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η παράσταση, όπως και όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είχε ελεύθερη είσοδο.

 

Αντί εισιτηρίου, ο Δήμος Γλυφάδας συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του, για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

 

«Χαιρόμαστε πάρα πολύ που κάθε βράδυ γεμίζουμε τον χώρο αυτόν, οι συμπολίτες μας έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπουδαίες παραστάσεις, είναι μια ανάσα για όλους μας το πολιτιστικό καλοκαίρι στην πόλη μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Στη χθεσινή εκδήλωση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Νατάσσα Αργυροπούλου και Μαίρη Μηλιαρέση, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Καράχου – Σκούταρη και Σπύρος Δήμου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Λεβετσοβίτης, Γεωργία Βαμβακερού, Παναγιώτης Σταυριανάκης και Χρήστος Μιχαλακάκος (Αντιπρόεδρος Γκολφ). Πολύ σημαντική η παρουσία της Ομάδας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ο.ΑΝ.Ε.ΑΝ) Γλυφάδας, της οποίας τα μέλη μεριμνούν καθημερινά για την υγειονομική κάλυψη και την επιτήρηση των εκδηλώσεων.

Απόψε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συνεχίζεται με σινεμά στην 3η Μαρίνα και με κουκλοθέατρο στην παιδική χαρά της πλατείας Καραϊσκάκη. Στις 8:30 μ.μ. στη μεγάλη οθόνη της 3ης Μαρίνας θα προβληθεί η ισπανική κωμωδία «Μέχρι ο γάμος να μας μεθύσει»: Η Μαρίνα είναι 30 χρονών και ασχολείται με τη διοργάνωση γάμων. Σε αντίθεση με τους πελάτες της, προτιμάει τη ζωή χωρίς δεσμούς ή δεσμεύσεις. Μέχρι που μια νύχτα συναντά τον Κάρλος.

Λίγο νωρίτερα, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους θα απολαύσουν  την παράσταση «Μόγλης, το βιβλίο της Ζούγκλας». Ο Μόγλης σώζεται από τον Μπαγκίρα, τον πάνθηρα, μετά από μια καταστροφή. Καθώς μεγαλώνει στην οικογένεια των λύκων, εμφανίζεται στην περιοχή ο Σιρ Χαν, ο τίγρης, με σκοπό να σκοτώσει τον Μόγλη για εκδίκηση, γιατί οι κυνηγοί είχαν σκοτώσει την οικογένειά του. Ο Μπαγκίρα και οι λύκοι αποφασίζουν την επιστροφή του Μόγλη στο χωριό των ανθρώπων.

Και το ταξίδι στη ζούγκλα αρχίζει.

 

Τις επόμενες μέρες έρχονται μεγάλες συναυλίες στο Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας, πάντα με ελεύθερη είσοδο:

  • Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου ο Πάνος Μουζουράκης
  • Την Πέμπτη 13 Ιουλίου ο Κώστας Τουρνάς και οι 1550
  • Την Κυριακή 16 Ιουλίου η Μαρία Φαραντούρη και ο Μανώλης Μητσιάς
  • Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου οι Ελένη Ροδά, Λιζέτα Νικολάου, Θάνος Καληώρας, Γιάννης Μπέκας

 

Για κάθε μία από τις συναυλίες θα υπάρξει υπενθύμιση και αναλυτική ενημέρωση.

 

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας πραγματοποιούνται με τη χρηματοδότηση του Κ.Α.Π.ΠΑ., του νομικού προσώπου του Δήμου για τα Πολιτιστικά.