ΜΑΙΡΗ ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ: Μους σοκολάτα με άρωμα καφέ

|| ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ! || H chef σήμερα προτείνει μια απολαυστική γλυκειά συνταγή που θα αρέσει σε όλους, μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

8 αυγά

1 φλ τσ κρέμα γάλακτος 35%

2 κ σ στιγμιαίο καφέ

1 κ γλ εσάνς βανίλιας ή 2 καψουλάκια βανίλιας

3 κ σ ζάχαρη

100 γρ καβουρντισμένα αμύγδαλα,χοντροκομμένα

10 μικρά μακαρόν, ή μπεζέδες, ή σαβαγιάρ (προαιρετικά)

μιά μικρή πρέζα αλάτι

 

Για το γαρνίρισμα

200 γρ κρέμα γάλακτος 35%

1 κ σ ζάχαρη άχνη

σοκολατένιοι κόκκοι καφέ

 

Τρόπος παρασκευής

  1. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους σε 2 μπολ. Ρίχνουμε 2-3 σταγόνες ξύδι στα ασπράδια και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός. Σπάμε την

κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει ρευστή και λεία.

  1. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το στιγμιαίο καφέ, τη σοκολάτα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά.

  1. Ενσωματώνουμε κατόπιν στο μείγμα με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά με σπάτουλα. Προσθέτουμε κατόπιν την εσάνς καφέ ή βανίλιας και ανακατεύουμε και πάλι απαλά.

  1. Σε γυάλινο ή κρυστάλλινο μπολ που θα το σερβίρουμε, ρίχνουμε τα μακαρόν ή ότι άλλο, κομματιασμένα και προσθέτουμε τη μους. Ισιώνουμε την επιφάνεια του γλυκού.

      Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο 2-3 ώρες για να σφίξει.

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ μαζί με την ζάχαρη άχνη. Γαρνίρουμε τη μους με τη σαντιγύ και τους σοκολατένιους κόκκους καφέ.

Σερβίρουμε, απλώνοντας τριγύρω μπολάκια, κουταλάκια και ένα κουτάλι σερβιρίσματος.

Μαζεύουμε…άδεια τα πάντα!


Κόστος γλυκού: 9 ευρώ


Σημείωση: Εαν δεν σας αρέσει ο καφές μπορείτε να τον παραλείψετε. Για να φτιάξετε τους σοκολατένιους κόκκους καφέ, τους βουτάτε στην λιωμένη κουβερτούρα.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

 Γεύσεις εν Πλω - ΚΟΤΡΩΝΑΣ

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef Μαίρη Παναγάκου, για αυτή την υπέροχη συνταγή.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas Bay Bungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

ΜΑΝΗ - ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ