Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές.

Υλικά για 4-6 άτομα

6 μπανάνες
110 γρ αλεύρι
125 ml νερό
2 κ σ ελαιόλαδο
1 κ σ ζάχαρη
2 κ γλ μπέκιν πάουντερ
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής

1.    Ανακατεύετε προσεκτικά τα υλικά για το κουρκούτι. (αλεύρι, νερό, λάδι, ζάχαρη, μπέκιν), χωρίς να τα χτυπάτε έντονα για να μην αφρίσουν. Θα πρέπει να έχετε ένα λείο κουρκούτι, χωρίς φουσκάλες.
2.    Αφήνετε το κουρκούτι σκεπασμένο στο ψυγείο για 1/2 ώρα να φουσκώσει και το ξαναχτυπάτε ελαφρά.
3.    Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε λοξά, σε τρία μεγάλα κομμάτια. Τις βουτάτε στο κουρκούτι, τις κρατάτε λίγο να στραγγίσουν και τις τηγανίζετε στο καυτό λάδι, γυρίζοντας από όλες τις πλευρές, μέχρι να χρυσοψηθούν.
Σερβίρονται με παγωτό βανίλια, περιχυμένο με λιωμένη σοολάτα.

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την κ. Παναγάκου, για τις πληροφορίες.

 

 


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture

 

follow us on twitter