Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές.

 

 

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα βουτύρου
1  λίτρο γάλα
160 γρ ζάχαρη
φλούδα απο 1 λεμόνι
120 γρ σιμιγδάλι ψιλό
6 αυγά
2 κ σ λιωμένο βούτυρο
κανέλλα και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα από γλυκόξινα φρούτα για το σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής

1.    Ετοιμάζετε πρώτα την κρέμα: βράζετε το γάλα με την ζάχαρη και την φλούδα του λεμονιού. Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφαιρείτε την φλούδα του λεμονιού, προσθέτοντας το βούτυρο και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
2.    Βουτυρώνετε απαλά ένα ορθογώνιο ταψί και απλώνετε το πρώτο φύλο σφολιάτας. Απλώνετε από πάνω την κρέμα ομοιόμορφα και καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Γυρίζετε τις άκρες που περισσεύουν και τις κολλάτε με λίγο νερό για να κλείσετε την κρέμα.
3.   Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160ο αερόθερμο. Χαράζετε την μπουγάτσα σε τριγωνικά κομμάτια και την ψήνετε για 40′, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να φουσκώσει.
Την σερρβίρετε χλιαρή, πασπαλισμένη με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλλα. Μια κουταλιά από μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού φραγκοστάφυλο θα απογείωνε την γεύση της.

photo: upinthenusair.com/

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την κ. Παναγάκου, για τις πληροφορίες.

 

 

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης, που περιλαμβάνει bungalows, ταβέρνα, εστιατόριο και bar δίπλα στην πισίνα.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

follow Γλυφάδα metropolitans on twitter