Με άρωμα θάλασσας τα φετεινά Εθνικά Καλλιστεία

Τα εθνικά καλλιστεία STAR KAI MR GS HELLAS για όγδοη συνεχή χρονιά παραδίδουν μαθήματα πολιτισμού και γνώσης. Φέτος ο εμπνευστής τους και Πρόεδρός τους Γιώργος Κούβαρης, αφιερώνει τη χρονιά στην ελληνική ναυτιλία και μας επιφυλάσσει για ακόμα μία φορά ένα φαντασμαγορικό show.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν από την αρχή του τρέχοντος έτους και θα κορυφωθούν τον Μάιο. Φέτος μαζί με την ελληνική ναυτιλία τα Καλλιστεία υμνούν και την ελληνική θάλασσα και δημιουργούν μία θεματική ενότητα που τη συνδέουν με αυτήν- τα φορέματα του Τελικού και η ενδυμασία των αγοριών θα έχουν ως θέμα τις Νηρηίδες και την Αμφιτρίτη, αλλά και τους απογόνους του Θεού Ποσειδώνα. Αυτός είναι ο λόγος που επιστρατεύουν μία από τις καλύτερες ελληνίδες σχεδιάστριες, την Έλενα Περδικάκη, για να σχεδιάσει μία ολόκληρη σειρά για όλους τους φιναλίστ του μεγάλου Τελικού.

Οι Νηρηίδες, που λατρεύονταν ως θεές της ήρεμης θάλασσας, φιλικές προς τους ανθρώπους κατά την ελληνική μυθολογία, ήταν νύμφες, που προσωποποιούσαν τις καταστάσεις και τα χαρακτηριστικά της θάλασσας. Οι Νηρηίδες ζούσαν στον βυθό της θάλασσας, στο παλάτι του πατέρα τους και περνούσαν τη μέρα τους κολυμπώντας και παίζοντας με δελφίνια ή καθισμένες σε χρυσούς θρόνους ή βράχους τραγουδώντας και υφαίνοντας ή στεγνώνοντας τα πλούσια και μακριά μαλλιά τους. Δεν επέτρεπαν σε καμία θνητή να παραβάλλεται με αυτές στην ομορφιά.

Έτσι λοιπόν οι 16 γυναίκες φιναλίστ που θα φτάσουν στον μεγάλο Τελικό θα μεταμορφωθούν σε Νηρηίδες κάτω από το περίτεχνο χέρι της σχεδιάστριας μόδας – τα δε αγόρια, 10 στο σύνολο θα μεταμορφωθούν επίσης σε Απόγονους του Ποσειδώνα και θα ανταγωνιστούν τον Βοιωτό, τον Αιολό ακόμα και τον Θησέα γιους του Θεού Ποσειδώνα!
Κάτι νεωτεριστικό που φέρνουν τα φετινά Καλλιστεία είναι πως όλοι οι κριτές Τελικού θα λάβουν ως ευχαριστία από τη διοργάνωση, πίνακες με θέμα την ένωση του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, για αυτό τον σκοπό ενσωματώνεται στην ομάδα η εικαστικός και καθηγήτρια Καλών Τεχνών Κοραλία Παπαθανασοπούλου.

Ο Πρόεδρος των εθνικών καλλιστείων STAR KAI MR GS HELLAS  δήλωσε τα εξής: “Στόχος και σκοπός μας πλέον είναι η ανάδειξη της ΕΛΛΑΔΑΣ  ως σύμβολο πολιτισμού του σήμερα με βάση την ομορφιά- για εμάς δεν αρκεί μόνο η ΟΜΟΡΦΙΑ, που είναι αδιαμφισβήτητο χάρισμα για όσα παιδιά το έχουν, αλλά θέλουμε να γίνει το κλειδί το οποίο σε αρμονία με την γνώση και τον πολιτισμό να ξεκλειδώσει οποιαδήποτε ΠΟΡΤΑ εκείνα θελήσουν, με ΗΘΟΣ- ΚΥΡΟΣ και την πρέπουσα αντίληψη που θα λειτουργήσει απαγορευτικά στα “αρπαχτικά” που υπάρχουν και θέλουν να εκμεταλλευτούν τη Νιότη, σε κάθε εποχή από αρχαιοτάτων χρόνων”.