Ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Γλυφάδα – Με σύμμαχο τον καιρό, δεκάδες θαρραλέοι συμπολίτες μας βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό

Τα Θεοφάνεια ή Θεοφάνια, είναι μεγάλη ετήσια χριστιανική εορτή της ανάμνησης της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Εορτάζεται στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου (εορτών των Χριστουγέννων). Το όνομα Θεοφάνεια προκύπτει από τη φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας, η οποία συνέβη σύμφωνα με τρεις σχετικές ευαγγελικές περικοπές. Η εορτή των Θεοφανείων λέγεται επίσης και Επιφάνια και Φώτα ή Εορτή των Φώτων.

 

 

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και έναν λαμπρό ήλιο να φωτίζει τη Γλυφάδα μας,  γιορτάστηκαν με ιδιαίτερη συγκίνηση και φέτος, τα Θεοφάνεια στην πόλη μας.

Πλήθος πιστών παρακολούθησαν με κατάνυξη και ευλάβεια τη λειτουργία στον Ιερό Ναό Κων/νου και Ελένης, ενώ στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Παύλος.

 

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 

Παρευρέθησαν ο Δημάρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, οι αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος της Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους και τόνισε:

 

“Με σύμμαχο τον καλό καιρό, δεκάδες θαρραλέοι συμπολίτες μας – μικροί και μεγάλοι – βούτηξαν και φέτος για να πιάσουν τον Σταυρό.

Ό Αγιασμός των υδάτων να είναι ευλογία για τις οικογένειές μας, για τον καθένα προσωπικά, για την πόλη μας.

Να είμαστε πάντα καλά με υγεία και κάθε χρόνο τέτοια μέρα να ανταμώνουμε στην παραλία της Γλυφάδας μας για την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Χρόνια πολλά και Καλή Φώτιση σε όλους μας !”

 

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ