Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και ο αρχηγός του λιμενικού σώματος στις μαρίνες της Γλυφάδας (photos)

Τις μαρίνες και τις παραλίες της Γλυφάδας επισκέφθηκαν σήμερα Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, μαζί με τον αρχηγό του λιμενικού σώματος και το επιτελείο του, καθώς και τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας (και υπεύθυνο του συντονισμού δράσεων για την απορρύπανση) Στέλιο Θεοδοσόπουλο, όπου ενημερώθηκαν για το οργανόγραμμα και την πρόοδο των εργασιών απορρύπανσης των ακτών.

 

Δήμος Γλυφάδας

 

 

“Αυτοψία” λοιπόν στη Γλυφάδα καθώς και σε άλλες παράκτιες περιοχές, όπου έχει παρατηρηθεί διάσπαρτη οικολογική ρύπανση και όχι μόνο, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», διενήργησε εκ νέου ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, όπου συζητήθηκαν επιχειρησιακά θέματα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης, όπου αυτή παρατηρείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ζητήσει ενίσχυση των χερσαίων δυνάμεων για τον καθαρισμό των ακτών και επιπλέον πλωτά φράγματα στις θαλάσσιες περιοχές.

 

 

Δήμος Γλυφάδας

 

Να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι το συντονιστικό όργανο  θα συνεδριάζει καθημερινά, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα σχετικά με τα κρούσματα ρύπανσης και τις διαθέσιμες δυνάμεις που επιχειρούν, ενώ στόχος του θα είναι η έγκριση των καθημερινών σχεδίων απορρύπανσης που καταθέτει η ανάδοχος εταιρεία, η αξιολόγηση του αποτελέσματος των επιχειρήσεων και η ανάληψη επιπλέον δράσεων όπου χρειαστεί.

Υπεύθυνοι σε κάθε γεωγραφικό τομέα ορίστηκαν ανώτατοι αξιωματικοί του λιμενικού σώματος, οι οποίοι, σε εικοσιτετράωρη βάση, θα επιτηρούν τις διαδικασίες απορρύπανσης που έχει αναλάβει η ανάδοχος εταιρεία και θα κρίνουν επιτόπου τις εκάστοτε ανάγκες.

Στο συντονιστικό όργανο θα συμμετέχουν ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένα Δημοσθένης Μπακόπουλος, ο Β’ υπαρχηγός του σώματος Παναγιώτης Παρασκευάς, ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά, αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Λεοντάρας, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου, αντιπλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, αντιπλοίαρχος Στυλιανός Μαρκουλάκης και ο λιμενάρχης Σαρωνικού, αντιπλοίαρχος Ευάγγελος Σκιαδάς.

 

Δήμος Γλυφάδας

Αισθητή βελτίωση της εικόνας.

Ο κύριος όγκος των αποβλήτων έχει απομακρυνθεί και οι Εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Γλυφάδας, συνεχίζουν την προσπάθεια καθημερινά.