ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας: Ή λέγε τι σιγής κρείττον, ή σιγήν έχε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας βάλλει κατά της ΟΝΝΕΔ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. Με μεγαλύτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ταυτόχρονα, πως υπάρχει Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα που εκδίδει, μάλιστα, και ανακοινώσεις.

Αν όμως το ενδιαφέρον ήταν πραγματικό, για όλα αυτά τα καίρια ζητήματα που με περίσσιο ζήλο αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε, πρωτίστως, ενημερωθεί για τις ενέργειες μας, προτού μας κατακρίνει για την στάση μας. Είναι γνωστό τοις πάσι πως αυτός που μιλάει δεν ξέρει, και αυτός που ξέρει δεν μιλάει. 

 

Ας βάλουμε σε μια σειρά τα ζητήματα που θίγονται όμως. Το μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου είναι προσβάσιμο και ελεύθερο προς όλους, και πιο συγκεκριμένα στη Γλυφάδα, οι παραλίες της, στην πλειονότητα τους, είναι, και ήταν, ελεύθερα προσβάσιμες προς τους πολίτες. Όσον αφορά τα ζητήματα του πρώην αεροδρομίου και της παιδείας, λακωνικά αναφέρουμε πως η ΟΝΝΕΔ καταθέτει διαρκώς προτάσεις εναρμονισμένες με τις ανάγκες της κοινωνίας. Δεν χρειάζεται να αιτιολογήσουμε τις ενέργειες και τις προτάσεις αυτές, γιατί οι ίδιοι οι νέοι ξέρουν την αλήθεια.

 

Όσο για το θέμα “υποταγής” προς τον πρόεδρο της παράταξης μας. Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ μας. Εμείς σεβόμαστε τα ιστορικά πρόσωπα της Ελλάδας, από όπου και αν προέρχονται, δεν εκμηδενίζουμε πρόσωπα και ιστορία, στο όνομα της υποτιθέμενης αριστερής κουλτούρας.

 

Τέλος, να αναφερθούμε και στο θέμα της Κύπρου, που τόσο πολύ ευαισθητοποίησε την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν άλλωστε και το θέμα που ενεργοποίησε την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα να συντάξει την ανακοίνωση που εξέδωσε. Όμως, πιο επικίνδυνη της άγνοιας είναι η ημιμάθεια.  Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε πως σήμερα 11 Αυγούστου είναι η επέτειος από τον θάνατο του Τάσου Ισαάκ, και στις 14 Αυγούστου του Σολωμού Σολωμού. Θα θυμίσουμε, όμως, πως στις 14 Αυγούστου 2015, με αριθμό πρωτοκόλλου 35477, καταθέσαμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Γλυφάδας, πρόταση με θέμα την ονοματοδοσία πλατείας, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, σε πλατεία Κυπρίων αγωνιστών Ισαάκ και Σολωμού.

Θα συνιστούσαμε μεγαλύτερη προσοχή όταν επιχειρείται η παράδοση μαθημάτων πατριωτισμού, όταν θίγονται θέματα που έχουν να κάνουν με την ιστορία του τόπου μας, και όταν γίνεται χρήση μαύρων γεγονότων για τον ελληνισμό, με σκοπό την πρόσκαιρη προβολή και την υπονόμευση μιας έτερης πολιτικής νεολαίας. Εκτός από την ημιμάθεια φανερώνεται και η έλλειψη πολιτικού ήθους.